Psychosociale ondersteuning voor publiek in coronatijd

Nieuws NPZ Utrecht stad en Zuidoost-Utrecht 23 juni 2021

ARQ Kenniscentrum Impact heeft een ondersteunende en adviserende rol aan lokale en nationale overheden over psychosociale aspecten bij rampen en crises. 

De uitbraak van het coronavirus en de maatregelen die landelijk zijn afgekondigd hebben grote maatschappelijke impact. De consequenties zijn merkbaar op veel verschillende terreinen; de sluiting van de scholen, de maatschappelijke onrust vanwege angst om ziek te worden, de psychosociale effecten van isolatie of quarantaine, de enorme belasting op zorgsysteem en individuele zorgverleners en de economische gevolgen voor bedrijven en zelfstandigen om maar een paar voorbeelden te noemen. De uitbraak zal ook niet van de ene op de andere dag bestreden zijn, en ook de consequenties zullen nog lang na de uitbraak voelbaar blijven.

Wat heeft ARQ te bieden?

Op de website staat informatie met betrekking tot psychosociale aspecten en COVID-19. Alle hieronder genoemde documenten zijn ook te downloaden op de website van ARQ. Vanwege de veranderende situatie zullen de documenten vernieuwd worden bij nieuwe inzichten.

Websitepagina ARQ met informatie over psychosociale informatie en hulp in coronatijd

INTERESSANT