Patientenorganisatie IC Connect: hoe ziet een IC-opname eruit?

Nieuws NPZ Utrecht stad en Zuidoost-Utrecht 22 juni 2021

Het coronavirus verspreidt zich snel door Nederland. Hierdoor komen veel mensen op de intensive care te liggen. Op de website van IC Connect vinden patienten alle informatie over hoe een IC-behandeling er uitziet, ook bij besmetting met het coronavirus.

Opgenomen op de IC

Als gevolg van besmetting met het coronavirus is je dierbare opgenomen op een afdeling voor Intensive Care. ‘Intensive care’ is de Engelse benaming voor ‘intensieve behandeling’ en wordt ook wel afgekort als IC. Op de IC is dag en nacht een gespecialiseerd team zorgprofessionals aanwezig, bestaande uit intensivisten, IC-verpleegkundigen, IC-artsen, fysiotherapeuten en vele andere zorgverleners. Vanwege het grote aantal coronapatiënten en de drukte op de IC’s werken er dezer dagen ook personeelsleden van andere ziekenhuisafdelingen op de IC.

Heftige ervaring voor patient èn naasten

Een IC-opname is behalve voor de patiënt ook voor jou als naaste een heftige ervaring. Door alle hectiek rondom corona, zal die ervaring mogelijk nog heftiger zijn dan normaal. Daarin speelt ook mee dat het personeel –anders dan vóór de coronapandemie– in beschermende kledij rondloopt en mondmaskers draagt. Dat kan voor een beklemmende sfeer zorgen.

Lees op de website van patientenvereniging IC Connect meer over opname op de IC.

INTERESSANT