Subsidie voor bijeenkomst Weet u wat u wilt?

Nieuws NPZ Utrecht stad en Zuidoost-Utrecht 20 september 2023

Tot eind september kun je budget krijgen om een Weet u wat u wilt?-publieksbijeenkomst te organiseren in 2023. Vraag 'm nu aan!

Er gebeurt veel rond de publieksbijeenkomsten van Weet u wat u wilt? Zo is er in september subsidie beschikbaar voor organisaties om zelf zo'n bijeenkomst te organiseren. Ook worden de bijeenkomsten in Midden-Nederland de komende anderhalf jaar geborgd. √Čn er is op 13 oktober een grote inspiratiebijeenkomst met theatrale omlijsting in Amersfoort.

In september is budget beschikbaar voor een bijeenkomst in 2023
In het kader van het NPPZ-II programma (Nationaal Programma Palliatieve Zorg-II) kan elke organisatie die een bijeenkomst wil organiseren op een eenvoudige manier 500 euro aanvragen. Voorwaarde is dat de bijeenkomst nog in 2023 plaatsvindt. Voor meerdere bijeenkomsten (maximaal 10) kan een veelvoud worden aangevraagd.
 
Overigens 1: de bijeenkomst mag ook een andere dan Weet u wat u wilt? zijn, als het maar over palliatieve zorg en bewustwording gaat.weet-u-wat-u-wilt-1-(1).jpg
Overigens 2: volgend jaar kan opnieuw een aanvraag voor budget worden gedaan.
 
Als je interesse hebt, kun je via de link hieronder zelf het aanvraagformulier invullen. Je kunt dat ook via de netwerkcoordinatoren (Mirjam of Margriet) doen. Wij kunnen eveneens adviseren bij (de organisatie van) de bijeenkomst. We vinden het sowieso fijn als je ons informeert!

Aanvraagformulier budget publieksbijeenkomst

Hier vind je een document waarin je alle info nog eens kunt nalezen

Subsidie voor borging
Deze zomer is aan de netwerken palliatieve zorg in de Septet-regio (Midden-Nederland) subsidie toegekend om de Weet u wat u wilt?-publieksbijeenkomsten te borgen. De komende tijd zal ambassadeur Robin Zuidam hiervoor contact opnemen met een aantal netwerkleden.
 
Publieksbijeenkomsten zijn een succes
Zoals je inmiddels waarschijnlijk weet, zijn de Weet u wat u wilt?-publieksbijeenkomsten een groot succes. Er zijn er tientallen van georganiseerd in onze regio. De bijeenkomsten hebben als doel om mensen bekend te maken met wat palliatieve zorg te bieden heeft. Daarmee hopen we hen te 'verleiden' om vroegtijdig na te denken en te spreken (met naasten en met de huisarts) over de laatste levensfase. Wat is voor hen belangrijk? Wat maakt het leven de moeite waard? Wat zijn hun wensen en waar liggen hun grenzen?
 
Uitkomst van onderzoek: het werkt!weet-u-wat-u-wilt-bloem-groot.jpg
Er heeft in de afgelopen jaren onderzoek meegelopen met Weet u wat u wilt? Sinds kort is bekend dat drie van de vier deelnemers naar aanleiding van zo'n bijeenkomst in de maanden erna met naasten over de laatste levensfase praat. Verder is een op de vier deelnemers in de maanden erna al bij de huisarts geweest om over wensen met betrekking tot de laatste levensfase te spreken. Dat is toch geweldig?!
 
Wie organiseert zo'n bijeenkomst?
Initiatiefnemer van een bijeenkomst is vaak een huisartsenpraktijk: zij nodigen hun patienten (van bijvoorbeeld boven de 70) uit. Maar het kan net zo goed vanuit een hospice, verpleeghuis, centrum voor levensvragen, ouderenorganisatie, ziekenhuis, buurthuis, kerk, wijkcentrum, bibliotheek of nog iets anders worden gedaan. Het gaat erom dat mensen er enthousiast voor zijn en zin hebben om het te regelen. Dat regelen valt best mee: een PowerPoint-presentatie en een draaiboek zijn beschikbaar, dus het gaat vooral om een geschikte ruimte met koffie/thee en de benodigde techniek, spreker(s) en: werving van deelnemers. Uiteraard kan er ook met huisartsen worden samengewerkt.
 
13 OKTOBER GROTE WEET U WAT U WILT BIJEENKOMST IN AMERSFOORT: KOM JE OOK?
Wil je als zorgverlener, vrijwilliger, manager of bestuurder inspiratie opdoen of ben je gewoon geinteresseerd? Je bent van harte uitgenodigd op 13 oktober van 20-22 uur in de Ontmoetingskerk Hart van Vathorst in Amersfoort. Daar organiseren de netwerken palliatieve zorg in Midden-Nederland een grote Weet u wat u wilt? bijeenkomst met een theatrale omlijsting. Je kunt je hier aanmelden, er zijn geen kosten aan verbonden: aanmelden.

 

WuWu-2.JPG

 

 

Wil je meer weten over Weet u wat u wilt? Kijk dan op de Weet u wat u wilt-website.

INTERESSANT