Koppelbed ook voor mensen thuis beschikbaar

Nieuws NPZ Utrecht stad en Zuidoost-Utrecht 29 juni 2021

Roparun en Multisleep werken samen met hulpmiddelenleverancier Vegro, zodat een koppelbed nu ook voor mensen thuis beschikbaar is. Roparun heeft landelijk 120 koppelbedden ter beschikking gesteld om te kunnen uitlenen aan cliënten thuis.

Wat is een koppelbed?

Als je twee (zorg)bedden tegen elkaar aan zet, zit er altijd een opening tussen de matrassen. Deze afstand maakt het voor naasten lastig om elkaars warmte op te zoeken. Een koppelbed biedt de oplossing. Het koppelbed De Bijrijder is een logeerbed voor mensen die graag samen willen zijn. Het koppelbed bestaat uit een frame met een speciaal koppelmatras. Dit matras heeft een verbreding, waardoor hij naadloos aansluit. Door middel van het bijrijden en op de juiste hoogte stellen van het koppelbed, wordt een eenpersoons hoog-laag zorgbed in een handomdraai een volwaardig tweepersoonsbed.

Aanvragen

Thuiszorgorganisaties kunnen met onderstaand uitgifteformulier een aanvraag indienen voor het leveren van een koppelbed aan een cliënt. Na gebruik van het bed kan door middel van het retourformulier het bed weer door Vegro worden opgehaald. De eigen bijdrage is ongeveer 18 euro. Als de cliënt ook een hoog-laagbed nodig heeft, vraag dat dan tegelijk met het koppelbed aan.

Als je vragen hebt, neem dan contact op met de klantenservice van Vegro: 0800-2887766.

INTERESSANT