Kennisfestival op 30/9 in Ede

Nieuws NPZ Utrecht stad en Zuidoost-Utrecht 11 september 2022
Hoe werk je goed samen met elkaar in zorg voor zingeving? Wie neemt welke rol hierin? En hoe kun je aandacht voor en begeleiding rondom zingeving verbeteren? Dat staat centraal tijdens het Kennisfestival Aandacht voor betekenis.
 
Als zorgverlener in de thuissituatie sta je dagelijks in contact met patiënten en cliënten. Aandacht voor de zingeving van deze mensen is vaak – bewust of onbewust – onderdeel van dit contact. Je hebt oog voor wat waardevol is voor cliënten en wat bijdraagt aan hun kwaliteit van leven. Als geestelijk verzorger is begeleiding bij zingeving de kern van je werkzaamheden. Op dit kennisfestival kom je meer te weten over hoe je dit goed kunt toepassen in je werk.
 
Programma
Op het kennisfestival staan de meest actuele inzichten uit onderzoek naar zorg voor zingeving thuis, onder andere voor mensen in de palliatieve fase, centraal. Ook maak je kennis met nieuw ontwikkelde tools die je kunnen helpen bij de zorg rond zingeving aan je patiënten of cliënten. Dit gebeurt in zowel plenaire sessies al workshops. Benieuwd naar het volledige programma met tijden? Kijk op de website van Rijksuniversiteit Groningen.
 
Voor wie?
Het kennisfestival is interessant voor huisartsen, praktijkondersteuners, (wijk)verpleegkundigen, verzorgenden, sociaal werkers, geestelijk verzorgers en andere geïnteresseerden in zingeving en geestelijke verzorging. Kosten: 50 euro.
 
Zie ook de websites van Agora en Palliaweb
 
INTERESSANT