Informatie over corona voor risicogroepen

Nieuws NPZ Utrecht stad en Zuidoost-Utrecht 22 juni 2021

Er is op dit moment erg veel informatie over het coronavirus te vinden. Maar waar kun jij met vragen terecht als het over jouw situatie gaat?

06 apr2020

Hoe gaat het nu en straks bijvoorbeeld met de levering van je medicijnen? Of specifieke hulpmiddelen? Waarmee kan je omgeving jou helpen en hoe? Wat zijn de gevolgen van dit alles voor je partner, je gezin of je kinderen? 

Dat zijn vragen waarop de antwoorden voor iedereen verschillend kunnen zijn. We hebben hier een pagina samengesteld met allerlei specifieke informatie van onze leden. Op die ledenlijst staan patiëntenorganisaties maar bijvoorbeeld ook een organisatie als het FCIC – een stichting voor patiënten en hun familie - die  informatie geeft over wat het betekent als je op een Intensive Care ligt of hebt gelegen.

> Bekijk hier de informatiepagina over het coronavirus van het FCIC 

> Samen met Slachtofferhulp Nederland heeft FCIC een ondersteuningspunt ingericht voor naasten van IC-patiënten.
Bel 088 746 00 90 of bekijk hier hun gezamenlijke infopagina.

> De meest recente en complete algemene informatie lees je op de site van de Rijksoverheid samen met het RIVM   

> En ook op Thuisarts.nl staat belangrijke informatie over wat je wel en niet moet doen op dit moment.

> Het coronavirus heeft een grote impact op iedereen. Zeker nu de overheid heeft opgeroepen om zo min mogelijk sociale contacten te hebben. Wat betekent dit als je zwanger of net bevallen bent? Bekijk alle info op de site van de verloskundigen - de KNOV.

Voor patiënten met een specifieke aandoening is informatie over het coronavirus beschikbaar bij de betreffende patiëntenvereniging. Bekijk de lijst en wellicht staat de (patiënten-)organisatie erbij die jou kan helpen en die je de informatie kan geven die jij zoekt.

Hieronder staat informatie van enkele (patiënten-)verenigingen:

> En hier kun je naar het overzicht van al onze leden die vaak een eigen pagina hebben met informatie over het coronavirus.

INTERESSANT