Gratis cursus didactiek voor docenten palliatieve zorg

Nieuws NPZ Utrecht stad en Zuidoost-Utrecht 15 november 2023

Lesgeven is een kunst! Werk je als (gast)docent palliatieve zorg (of wil je dat doen) en wil je effectief lesgeven? Meld je dan aan voor deze cursus die speciaal is ontwikkeld om je didactische kennis te verbeteren of op te frissen. De cursus start in het voorjaar van 2024 en ook in 2025 volgen er cursussen.

Stimulans voor basisscholing in palliatieve zorg
De huidige zorg en zorgopleiding is vooral ingericht op het beter maken van mensen en veel minder op het ondersteunen van mensen die niet meer beter kunnen worden. De afgelopen jaren is veel in het palliatieve zorg onderwijs geïnvesteerd door o.a. het programma O²PZ. Daar komt in de komende jaren een inspanning vanuit KWF bij: drie basisscholingen voor verzorgenden, voor verpleegkundigen en voor behandelaars (artsen en verpleegkundig specialisten). Deze scholingen worden in het hele land aangeboden; in de regio Midden-Nederland gebeurt dat samen met de netwerken palliatieve zorg.
 
Daarvoor zijn goed opgeleide docenten nodig
Omdat overal in het land een tekort is aan docenten die zowel palliatief als als didactisch geschoold zijn, is daar een docentenscholing voor ontwikkeld. Zo kunnen alle opleidingen beschikken over docenten die kwalitatief goed onderwijs palliatieve zorg kunnen geven. Het gaat daarbij om palliatieve zorg voor mensen met chronisch orgaanfalen, mensen met kanker en kwetsbare ouderen. De docentenscholing wordt in de komende jaren kosteloos aangeboden aan 480 docenten en deskundigen. De cursus bestaat uit een e-learning en twee workshops, één live en één online.
 
Werk je als (gast)docent palliatieve zorg (of wil je dat gaan doen) en wil je effectief lesgeven? Meld je dan aan voor deze cursus die speciaal is ontwikkeld om je didactische kennis te verbeteren of op te frissen!
 
INTERESSANT