Gratis corona-ondersteuning op maat voor verpleeghuizen

Nieuws NPZ Utrecht stad en Zuidoost-Utrecht 24 juni 2021

Het Vilans-programma Waardigheid en trots op locatie biedt gratis ondersteuning op maat aan verpleeghuizen bij urgente coronavraagstukken. Denk bijvoorbeeld aan ondersteuning bij infectie- en viruspreventie of het vormgeven van de bezoekregeling. Maar het kan ook gaan om vraagstukken als gevolg van de coronapandemie, zoals anderhalve-meter-zorg, stervensbegeleiding of financiĆ«le en personeelsvraagstukken. Deskundige coaches staan klaar om te helpen. 

Meld u aan voor corona-ondersteuning

Voor wie is corona-ondersteuning bedoeld?

Het ondersteuningsaanbod is bedoeld voor alle verpleeghuisorganisaties en -locaties. Daarnaast kunnen PGB- en VPT-aanbieders die verpleeghuiszorg leveren en geclusterde woonvormen V&V deelnemen. Organisaties hoeven geen deelnemer te zijn van het huidige programma Waardigheid en trots op locatie. Uiteraard kunnen deelnemers van Waardigheid en trots op locatie ook een beroep doen op dit corona-ondersteuningsaanbod.

Bekijk het overzicht met veelgestelde vragen over de corona-ondersteuning

Geen scan nodig

Het verschil met het huidige programma Waardigheid en trots op locatie is dat er geen scan nodig is en dat coaches vrijwel direct en kortdurend ondersteuning verlenen. De ondersteuning is gericht op urgente problemen en duurt tot maximaal 4 maanden. De exacte duur en intensiteit is afhankelijk van de vraagstukken die in een organisatie of op een locatie spelen.  Aan de ondersteuning zijn geen kosten verbonden voor deelnemende organisaties.

Bron: website Vilans

INTERESSANT