Geld opgehaald voor mobiele huiskamer in UMC Utrecht

Nieuws NPZ Utrecht stad en Zuidoost-Utrecht 18 maart 2022

Afscheid nemen of samen iets vieren in huiselijke sfeer. Met de mobiele huiskamer wordt dat mogelijk voor patiënten die ongeneeslijk ziek zijn en niet meer verplaatst kunnen of willen worden. 

Het UMC Utrecht en de Universiteit Utrecht vieren 385 jaar wetenschap in Utrecht. In dit bijzondere lustrumjaar wilden ze zo’n mobiele huiskamer realiseren. Wanneer het niet mogelijk is dat de patiënt de laatste fase thuis of in een hospice doorbrengt, is het voor zowel de patiënt als de naasten prettig om de ziekenhuiskamer een huiselijke sfeer te geven. Er zijn echter ook momenten denkbaar waarbij een patiënt gewoonweg even wil vergeten dat hij of zij in het ziekenhuis ligt, vanwege een vreugdevol moment, zoals een verjaardag of jubileum.  

Wat is een mobiele huiskamer?
Een mobiele huiskamer bestaat uit verschillende losse elementen die relatief eenvoudig naar de ziekenhuiskamer gebracht kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan kleurrijk beddengoed, kussens, een poef, sfeerlamp en een meubel met de mogelijkheid om persoonlijke foto’s te plaatsen, muziek af te spelen of verse koffie of thee te zetten.

Met verschillende acties, zoals het verkoop van zuster Nijntjes en sponsortochten, werd het bedrag van €30.000 opgehaald. 

INTERESSANT