Begeleiding bij levensvragen en zorgen om corona in Utrecht

Nieuws NPZ Utrecht stad en Zuidoost-Utrecht 23 juni 2021

Begeleiding bij levensvragen tijdens de coronapandemie in de gemeente Utrecht

Het zijn woelige tijden. Het coronavirus maakt niet alleen mensen ziek of ontwricht niet alleen de economie, het brengt bij veel mensen ook levensvragen en zorgen met zich mee. Door angst voor een onzekere toekomst of dat men ziek wordt, door het isolement en de eenzaamheid die dat met zich meebrengt, of door herinneringen aan de oorlog. Levensvragen raken de betekenis van het bestaan, de zin van het leven. Het zijn vragen die kunnen opspelen wanneer iemand te maken krijgt met een ingrijpende gebeurtenis in het leven.

Aanbod Zin in Utrecht

Zin in Utrecht, centrum voor levensvragen gemeente Utrecht biedt in verband hiermee de mogelijkheid voor een persoonlijk telefonisch (beeld) gesprek. Via de telefoon kan een cliënt/naaste/familie/ nabestaande in contact komen met één van onze geestelijk verzorgers. Zij zijn specialisten in begeleiding en ondersteuning bij levensvragen in de laatste levensfase, bij verlies en rouw, bij eenzaamheid.

030-66 26 814

Bereikbaar op maandag-vrijdag 09.00-19.00 uur en in het weekend van 10.00-18.00 uur. Er zijn geen kosten verbonden aan deze gesprekken.

Voor zorgprofessionals

Als zorgprofessional kunt u dit telefoonnummer doorgeven aan uw cliënt/naaste/ nabestaande. Het is ook mogelijk dat u zelf belt en het telefoonnummer van de cliënt die gebeld wenst te worden, doorgeeft.

Het LuisterVerbond

Ook werkt Zin in Utrecht mee aan het LuisterVerbond. Het LuisterVerbond bestaat uit geestelijk verzorgers en rouw-, verlies- en stervensbegeleiders. Via ZOOM bieden zij elke dag op verschillende tijdstippen een laagdrempelige bijeenkomst voor mensen die door corona te maken hebben gekregen met sterfelijkheid en dood en die behoefte hebben om dat te delen met anderen. Kijk voor de agenda en tijden op: Coronacrisis ZOOMsessies.

Voor meer informatie mail of bel 030-6626814 of vul het contactformulier in op onze website.

INTERESSANT