Kaderhuisarts Lydia Ketting neemt afscheid

Nieuws NPZ Utrecht stad en Zuidoost-Utrecht 20 september 2023

Lydia Ketting, huisarts en kaderarts palliatieve zorg in Utrecht, nam op 8 september afscheid van haar praktijk. Ze gaat met pensioen.

Lydia maakte zich sterk voor de positie van Utrechtse huisartsen, zowel regionaal als landelijk. Ze was voorzitter van de Regionale Huisartsenvereniging Utrecht Stad (een van de voorlopers van HUS). Ook was zij voorzitter van het Stadshospice Utrecht, zette zich actief in voor goede palliatieve zorg en was boegbeeld van de Vereniging van Nederlandse Vrouwelijke Huisartsen (NVNA). Lydia blijft werkzaam als kaderhuisarts palliatieve zorg bij Sterkzorg in Utrecht.

Veel betekend
Lydia heeft in de afgelopen jaren veel betekend voor het netwerk palliatieve zorg. Ze was een zeer gewaardeerd lid van de stuurgroep en deed mee aan allerlei projecten, zoals Weet u wat u wilt? Ze organiseerde daar enkele publieksbijeenkomsten voor, informeerde en enthousiasmeerde haar collega-huisartsen en nam deel aan de projectgroep. Ook is ze de initiatiefnemer achter het PalliHotel, waarover binnenkort meer nieuws volgt. Gelukkig voor ons blijft ze actief bij netwerkactiviteiten in Utrecht.

Lintje
Op haar afscheidsbijeenkomst kreeg ze een lintje opgespeld door Ruud van Bennekom, burgemeester van Bunnik, waar ze woont. Nu is ze geheel verdiend Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

INTERESSANT