Praten over wensen tijdens de laatste levensfase

Nieuws NPZ Twente 26 september 2022

Praten over wensen tijdens de laatste levensfase

Op zaterdag 8 oktober 2022 is het de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg. In de week voorafgaand en op die dag zelf wordt er door de Netwerken Palliatieve Zorg Twente aandacht besteed aan de zorg voor mensen die niet meer kunnen genezen. Dit wordt gedaan onder de noemer ‘Week van het Wensenboekje’.

 

De Netwerken Palliatieve Zorg Twente organiseren verschillende activiteiten voor zorgprofessionals en lokale burgers om bewustwording te creƫren met betrekking tot palliatieve zorg.

Dinsdag 4 oktober, donderdag 6 oktober en vrijdag 7 oktober vinden er om 12.00 uur online bijeenkomsten plaats. Tijdens deze bijeenkomsten zal worden ingegaan op wat palliatieve zorg is, hoe je levensvragen herkent, mantelzorg en informele zorg. Ga voor meer informatie en om deel te nemen naar: Week van het Wensenboekje - NPZ Twente (palliaweb.nl).

 

Jouw wens, praat erover
Op vrijdag 7 oktober wordt het gesprek aangegaan met bezoekers en zorgprofessionals van de ziekenhuizen MST en ZGT Almelo. Dit onder het motto: jouw wens, praat erover. Datzelfde gesprek wordt op zaterdag 8 oktober gevoerd met voorbijgangers op de markt in Enschede, Hengelo, Oldenzaal, Borne en Almelo.

 

Wensenboekje
Bij de online bijeenkomsten en de gesprekken staat het Wensenboekje telkens centraal. Dit Wensenboekje biedt handvatten, inspiratie voor gesprekken en tips om tijdig na te denken en te praten over eigen wensen met betrekking tot de laatste levensfase. Het boekje is aan te vragen en te downloaden via Wensenboekje - NPZ Twente (palliaweb.nl).

 

 

Contact