Scholing Professionalisering docenten/opleiders palliatieve zorg

Nieuws NPZ Salland 06 december 2023

Ben jij een gedreven zorgprofessional en wil je jouw kennis op een boeiende en doeltreffende manier overbrengen binnen jouw organisatie of geef je al scholing binnen jouw organisatie en wil je dit verdiepen? Dan is er een interessante scholing voor je! Het landelijke scholingsprogramma Palliatieve Zorg biedt de mogelijkheid om de scholing ‘Professionalisering docenten/opleiders palliatieve zorg’ biedt jou namelijk de mogelijkheid om meer te halen uit je lesvaardigheden en zo effectiever les te geven. Deze scholing is speciaal ontworpen om je te ondersteunen en te versterken in je rol als gastdocent.

In drie boeiende e-learning modules ontdek je de onderwijsvisie van het programma Scholing Palliatieve Zorg. Je leert niet alleen de theoretische basis, maar ook praktische handvatten die je direct kunt toepassen. Deze bouwstenen voor effectieve didactiek helpen je om je lessen inspirerend en interactief te maken. De modules staan in het teken van praktische toepassing. Je krijgt handige hulpmiddelen aangereikt om je lessen beter te plannen en structureren. 

Wat leer je?
Je leert hoe je lesplannen maakt en hoofdzaken van bijzaken scheidt, zodat jouw lessen effectief en waardevol zijn voor je collega’s.

1. Didactiek: Leer de didactische leerprincipes toe te passen. Ontdek de uitdagingen van live- en online lesgeven en begrijp groepsdynamiek als nooit tevoren. Maak je lessen boeiender met diverse werkvormen.
2. Inhoud: Verdwaal niet in de overvloed aan informatie. Ontdek de hoofdonderwerpen vanuit het scholingskader MBO/HBO en het Kwaliteitskader palliatieve zorg (2017). Leer hoe je lesplannen maakt en essentiële informatie van bijzaken scheidt.

Planning & programma
De scholing voor de regio Salland begint in mei 2024, en er zijn twee workshops gepland om je te ondersteunen. 
E-learning modules: Verdiep je kennis en begrip van de onderwijsvisie van het programma Scholing Palliatieve Zorg. Doe je voordeel met praktische handvatten voor effectieve didactiek.
Workshop 3 juli 2024:  Bijeenkomst op locatie waarbij we dieper ingaan op de materie. 
Workshop 4 september 2024: Sluit online aan om terug én vooruit te blikken op je lesgeefervaringen.

Schrijf je in!
Wil jij als verzorgende of verpleegkundige jouw collega’s op een interactieve en boeiende manier meer leren over palliatieve zorg? Schrijf je dan nu in voor de Scholing.  

Klik hier voor meer info over de scholing

Contact