Mooi moment: Samenwerking Hospice Deventer en Netwerk Palliatieve Zorg een feit

Nieuws NPZ Salland 13 december 2023

Maandag 11 december was het zover: de regionale samenwerking tussen Netwerk Palliatieve Zorg Salland en Hospice Deventer is officieel van start gegaan. Om dit te onderstrepen zetten Mandy Kreuzen (Netwerk Palliatieve Zorg) en Vlady Kasparaitis (voorzitter Hospice Deventer) hun handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst.

Mandy is blij met de samenwerking met Hospice Deventer: “Onze naam, Netwerk Palliatieve Zorg, zegt het eigenlijk al: we vinden het belangrijk om samen te werken met andere organisaties in de regio. Samen zetten we ons in voor een hoge en goede kwaliteit van zorg in de laatste levensfase.” Ook voor Vlady is de samenwerking een mooie mijlpaal: “Het hospice is één van de plekken om waardig te sterven. Dat we nu onderdeel zijn van de ketensamenwerking is voor ons dan ook heel waardevol.”

Opening medio 2024
Hospice Deventer hoopt het nieuwe hospice medio 2024 te openen. De bouwwerkzaamheden zijn op dit moment in volle gang. Het hospice komt in zorgcentrum De Bloemendal, in de wijk Borgele in Deventer. Het nieuwe hospice wordt een ‘’bijna thuis huis’’. Er komen vier gastenkamers en het biedt mensen de mogelijkheid om hun laatste levensfase door te brengen in een huiselijke sfeer en kleinschalige setting, als dat thuis niet (meer) kan of niet meer wenselijk is. Als dat wenselijk en mogelijk is, dan kan de eigen huisarts de medische zorg blijven leveren.

Veel belangstelling om te werken bij hospice
Hoewel het hospice pas over enkele maanden haar deuren opent,  is het bestuur al heel druk met gesprekken met potentiële vrijwilligers en een toekomstige Hospice Coördinator. Vlady: ‘De reacties op de vacatures zijn overweldigend. Het is heel mooi om te zien hoe betrokken mensen zijn bij deze vorm van zorg. We willen in totaal zo’n 70 vrijwilligers opleiden die straks de gasten bijstaan in hun laatste levensfase. “

Het nieuwe hospice in de wijk Borgele is het derde hospice dat deel uitmaakt van Netwerk Palliatieve Zorg. Hospice De Cirkel in Raalte en Hospice De Winde in Deventer zijn al langer netwerklid.

Kijk voor meer informatie over het nieuwe hospice op de website van Hospice Deventer

 

Contact