Nieuws

Gezocht: verzorgenden en verpleegkundigen die tijdens de coronacrisis zijn uitgevallen
Nieuws Landelijk geplaatst op 18-06-2021
Op dit moment is er een wetenschappelijk onderzoek naar levenseindezorg in tijden van COVID-19. De onderzoekers zijn nog specifiek op zoek naar verzorgenden en verpleegkundigen die in deze tijd levenseinde zorg  hebben verleend en (tijdelijk) zijn uitgevallen door fysieke en/of mentale klachten.
Joep Douma: ‘De palliatieve zorg wordt steeds beter’
Nieuws Landelijk geplaatst op 18-06-2021
De palliatieve zorg in Nederland wordt steeds beter, mede dankzij een nieuwe generatie zorgverleners. Dat vertelt Joep Douma tegen Qruxx. Joep heeft zijn ervaring gebundeld in onderwijsmateriaal, te vinden op Palliaweb.
Gesignaleerd in de media #7
Nieuws Landelijk geplaatst op 17-06-2021
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer: een speciale poli voor ‘Primaire tumor onbekend’, de Dag van de levensvragen, meer over het project TAPA$ en het ZonMw-programma Palliantie. Meer dan zorg!.
Bruikbare tools bij themabijeenkomst over patiëntenparticipatie in de palliatieve fase
Nieuws Landelijk geplaatst op 07-06-2021
Bij de themabijeenkomst over Patiëntenparticipatie, georganiseerd door PZNL op 1 juni 2021, werden vanuit verschillende invalshoeken voorbeelden en praktische handvatten gegeven om aan de slag te gaan met patiëntenparticipatie in onderzoek, onderwijs, beleid of praktijk in de palliatieve zorg.
Vernieuwd kwaliteitskeurmerk PREZO Hospicezorg na de zomer
Nieuws Landelijk geplaatst op 07-06-2021
Er wordt gewerkt aan een vernieuwd kwaliteitskeurmerk PREZO Hospicezorg waarbij wordt uitgegaan van waarden die in de terminale palliatieve zorg belangrijk gevonden worden. Het ligt in de bedoeling om na de zomer met het nieuwe keurmerk te kunnen starten.
Gesignaleerd in de media #6
Nieuws Landelijk geplaatst op 03-06-2021
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer: de persoonlijke ervaringen van een vrijwilliger in een hospice, een patiënt met geestelijke verzorging thuis en verpleegkundige specialist.
ZonMw Parel voor project palliatieve zorg voor mensen met een verstandelijke beperking
Nieuws Landelijk geplaatst op 02-06-2021
Het project 'Advance care planning in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking' van Nivel en Koraal is door ZonMw beloond met een Parel.
Jaarcijfers Consultatiedienst Palliatieve Zorg 2020
Nieuws Landelijk geplaatst op 01-06-2021
De jaarcijfers Consultatiedienst Palliatieve Zorg 2020 zijn beschikbaar. Deze geven een beeld van de consultatie palliatieve zorg in Nederland die wordt uitgevoerd door (transmurale) consultatieteams.
Een vergeten groep: jongvolwassenen met kanker (AYA's) met een slechte of onzekere prognose
Nieuws Landelijk geplaatst op 27-05-2021
Wat betekent de diagnose ‘ongeneeslijk ziek’ voor jong volwassen met kanker (AYA´s) in deze tijd waar steeds meer behandelmogelijkheden zijn? Onderzoekers beantwoorden die vraag met nieuw wetenschappelijk onderzoek naar deze 'verloren' groep.
Voorkomen van burn-out vergt meer dan individuele aanpak
Nieuws Landelijk geplaatst op 21-05-2021
Om werkgerelateerde stress en burn-out bij zorgprofessionals in de palliatieve zorg te voorkomen, zijn ook interventies nodig die gericht zijn op veranderingen binnen het team en de organisatie. Dit blijkt uit de cross-sectionele studie van Anne-Floor Dijxhoorn (IKNL) en collega’s.
Contact en Nieuwsbrief
Neem contact met ons op of meld je aan voor nieuwsbrief