Vacature netwerk coordinator palliatieve zorg

Nieuws NPZ Gooi en Vechtstreek 04 juni 2023

Het Netwerk Palliatieve Zorg Gooi- en Vechtstreek (NPZGV) bestaat uit veel verschillende organisaties die zich inzetten voor kwalitatief goede palliatieve zorg aan inwoners in de regio. Onze maatschappelijke opgave luidt: mensen in de palliatieve fase in de regio Gooi- en Vechtstreek mogen rekenen op optimale palliatieve zorg. Daarbij kan hij/zij zelf invloed uitoefenen op het eigen proces en op verzoek hierin ondersteund worden. De palliatieve ondersteuning en zorg is afgestemd op de individuele waarden en behoeften, op de plek van voorkeur.

De komende jaren willen we de netwerkzorg in de regio versterken om beter toegerust te zijn op de verwachte ontwikkelingen in de komende jaren. Voor meer informatie over het netwerk, zie website https://palliaweb.nl/netwerk-gooienvechtstreek.

Wat ga je doen?

De netwerkcoördinator initieert, adviseert en faciliteert de continue verbetering van de kwaliteit, continuïteit en toegankelijkheid van de palliatieve zorg in de regio. Het patiënt/cliënt perspectief en netwerkzorg vormen het uitgangspunt. Je doet dit door doelgroepen (vrijwilligers, professionals, organisaties, bestuurders, patiënten en naasten) met elkaar te verbinden, informatie uit te wisselen en er zorg voor te dragen dat er samenwerkingsafspraken worden gemaakt ter versterking van de palliatieve zorg in de regio. Het Kwaliteitskader Palliatieve Zorg is hierin leidend. Je vraagt in samenwerking met de penningmeester van het bestuur subsidie aan en draagt zorg voor de verantwoording. Daarbij adviseer je zorginstellingen in de regio over (transmuraal) beleid op het gebied van palliatieve zorg. Je initieert en faciliteert activiteiten op het gebied van deskundigheidsbevordering, door zelf te organiseren of uit te besteden. Je participeert in bovenregionale en/of landelijke samenwerkingsverbanden om informatie vanuit de praktijk in te brengen en door te vertalen naar beleid. Je bent representant van de palliatieve zorg in het algemeen en van het netwerk in het bijzonder.

Met wie werk je samen?

In het NPZGV ben jij als netwerk coördinator actief. Je werkt samen met de leden van het netwerk aan versterking van het netwerk. Daarnaast werk je samen met het (vrijwillig) dagelijks bestuur van het netwerk. Dit bestuur bestaat uit drie leden. Op dit moment zijn we ook op zoek naar vrijwilligers op het gebied van administratieve ondersteuning en Communicatie en PR ter ondersteuning van jou als coördinator.

Wat breng jij mee?

• je beschikt over hbo werk- en denkniveau aangevuld met kennis van en inzicht in complexe procedures, processen en theorieën met betrekking tot beleid en ontwikkelingen op het vakgebied van palliatieve zorg;

• je hebt relevante kennis op het gebied van project- en verandermanagement. Meerdere jaren ervaring met projectcoördinatie is nodig;

• je kunt goed zelfstandig functioneren op het gebied van organisatie, inhoud en financiën en je bent een stevige gesprekspartner en strategisch adviseur van het dagelijks bestuur;

• coördinatie, relatiebeheer, verbinden en innoveren zijn je op het lijf geschreven;

• je signaleert trends en kunt goed hoofd- en bijzaken onderscheiden;

• je bent oplossingsgericht, flexibel, initiatief- en vindingrijk;

• je bent sociaal sterk. Hierbij zijn tact, enthousiasmeren, motiveren, coachen en corrigeren, omgang met conflicten, belangentegenstellingen en weerstand, onderhandelingsvaardigheden en inlevingsvermogen belangrijk;

• je hebt veel geduld en doorzettingsvermogen;

• je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en bent representatief;

Wat bieden wij?

  • Een uitdagende en gevarieerde functie waarin je je vaardigheden verder kunt ontwikkelen
  • Een marktconforme vergoeding op basis van een ZZP-overeenkomst van maximaal €60 per uur
  • De vrijheid om je eigen werktijden en -dagen flexibel in te delen
  • Ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling, waarbij we je ondersteunen bij het bereiken van je doelen

Kom jij ons netwerk versterken?

Wij zien je reactie graag tegemoet. Stuur je sollicitatiebrief en CV vóór (datum nog bepalen) naar Janet Zwanenburg, info@palliatievezorggooi.nl. De gesprekken in de eerste ronde vinden plaats op 27 juni 2023 tussen 9 – 12 uur. De gesprekken in de tweede ronde vinden plaats op 4 juli 2023 tussen 9 – 12 uur.

Meer informatie

Heb je nog vragen over de functie, neem dan contact op met Cindy Fokker, lid bestuur, c.fokker@hospicekajan.nl of 06-25191055.

Contact en Nieuwsbrief
Neem contact met ons op of meld je aan voor nieuwsbrief