Sluiting Hospice de Ster in de Beukenhof

Nieuws NPZ Gooi en Vechtstreek 18 november 2021

Per 1 januari 2022 sluit het hospice in verpleeghuis de Beukenhof in Loosdrecht. Inovum blijft wel palliatieve zorg bieden aan mensen die al wonen in het verpleeghuis of via het uitgebreide Thuiszorg netwerk van Inovum.

Vanaf heden worden geen nieuwe patiƫnten meer opgenomen in hospice de Ster in de Beukenhof. Tot 1 januari wordt de zorg aan patiƫnten die op dit moment nog verpleegd worden in de Ster voortgezet zoals gebruikelijk.

Inovum werkt nauw samen met het netwerk palliatieve zorg Gooi en Vechtstreek, zij verwachten dat er na sluiting van hospice de Ster voldoende capaciteit voor palliatieve zorg in de regio zal zijn.

Het Netwerk Palliatieve Zorg Gooi & Vechtstreek, waaronder Kajan, C’est la Vie en Hospice Huizen, verwacht de vraag naar palliatieve zorg in de regio te kunnen opvangen. De overige zorgorganisaties van het Netwerk maken zich hard voor palliatieve thuiszorg. Sinds de aanvang van de coronacrisis wordt steeds meer gebruik gemaakt van palliatieve thuiszorg ten opzichte van hospice zorg.

Deze landelijke trend is mede veroorzaakt door de corona crisis en heeft bijgedragen aan het besluit van Inovum om hospice de Ster te sluiten.

De palliatieve zorg in verpleeghuis de Beukenhof stopt niet. Er ligt een plan van aanpak om deze zorg vorm te geven in de woonomgeving op de afdelingen en woningen door medewerkers met specifieke kennis en kunde in dit vakgebied.

Contact en Nieuwsbrief
Neem contact met ons op of meld je aan voor nieuwsbrief