De evenwichtige zorgverlener: een verantwoordelijkheid van ons allemaal

Nieuws NPZ Gooi en Vechtstreek 09 november 2021

Werken in de palliatieve zorg geeft naast voldoening ook mentale belasting. Dat bewijzen hoge burn-outcijfers en uitval in de zorg. Senior onderzoeker Suzanne Metselaar van Amsterdam UMC en haar collega’s van IKNL keken naar het evenwicht van zorgverleners in palliatieve zorg. Hoe herstel en behoud je het evenwicht?

Uit de response op een vragenlijst die onderdeel was van de kennissynthese, bleek dat het onderwerp erg leeft. De onderzoekers hoopten op 100, hooguit 120 respondenten. Al snel hadden echter meer dan 600 mensen de vragenlijst ingevuld. Het ging zowel om medewerkers in de thuiszorg of ziekenhuizen die veel palliatieve zorg verlenen, als om specialisten in de palliatieve zorg'. 

Ook uit Gooi en Vechtstreek kwamen veel reacties. Netwerk coordinator Moniek van Middendorp: "Ik heb zelf in de klankbordgroep gezeten en de enquĂȘte onder de mensen uitgezet op verzoek van de onderzoekers. De respons was overweldigend en ik wil de zorgverleners in onze regio daar de credits voor geven. En het rapport is ook belangrijk om gelezen te worden!"

Lees hier het artikel en de belangrijkste resultaten uit het onderzoek

 

Contact en Nieuwsbrief
Neem contact met ons op of meld je aan voor nieuwsbrief