Het nieuwe PAL voor U magazine is verschenen

Nieuws NPZ Gooi en Vechtstreek 29 september 2022

Pal voor u geeft voorlichting over palliatieve zorg, de zorg voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn en hun naasten. Nadenken over de toekomst is het thema van het nieuwe magazine. 

Pal voor U bestellen
Wil je het magazine, de themaboekjes of de wilsverklaring tegen betaling thuis ontvangen, dan kun je het bestellen via de webwinkel van Metzorgleven.nl. 

Thema Pal voor U-magazine: Nadenken over de toekomst
Nadenken over de zorg en behandeling in de toekomst is niet altijd gemakkelijk, maar je krijgt er veel voor terug. Betere palliatieve zorg bijvoorbeeld, omdat deze dan beter op jou is afgestemd. Ook helpt het je om minder angstig en somber te zijn en een betere kwaliteit van leven te ervaren. En het helpt je naasten: het geeft ze rust en houvast. 

In dit nummer lees je o.a. over: 
Waar kun je aan denken en wanneer? 
Floor Bols, arts symptoombestrijding en palliatieve geneeskunde, en Cobie van Beusekom, verpleegkundig specialist palliatief adviesteam, geven advies.

Als je niet kiest, wordt er voor je gekozen. Dan gaat het misschien niet zoals je wilt’
Sander en Marjan vertellen over hun tijd samen in nu Sanders laatste levensfase is aangebroken.

Seksualiteit en intimiteit: juist ook in de palliatieve fase
Veel mensen vinden het een lastig onderwerp. Verpleegkundig specialist Corien Eeltink en patiënt Marloes Noordhoek durven het gesprek over seks en intimiteit wel aan.

Hoe verder na een slechtnieuwsgesprek?
Met deze wegwijzer vind je je weg in de palliatieve fase.

‘Uitbehandeld bestaat niet’
Met zijn stellige overtuiging dat we het leven tekortdoen als we de dood negeren, doet Christiaan Rhodius, arts palliatieve geneeskunde, er nu alles aan om het leven van patiënten zo goed mogelijk vorm te geven.

Contact en Nieuwsbrief
Neem contact met ons op of meld je aan voor nieuwsbrief