Nieuws

Welkom 6 maart bij Themabijeenkomst Dementie
Nieuws Netwerk Palliatieve Zorg Dordrecht, Gorinchem en omstreken  geplaatst op 15-02-2024
6 maart 2024 vindt de eerste themabijeenkomst van 2024 plaats.  Als de diagnose ‘dementie’ wordt vastgesteld, weten we dat er geen genezing mogelijk is. Vanaf dat moment wordt er palliatieve zorg gegeven, gericht op comfort en op het voorkomen van onnodig lijden. Wat is nu belangrijk? Hoe ga je in op wensen? Welke aandachtspunten zijn er bij de verschillende vormen van dementie? Welke informatie over de verschillende fasen helpt jou in je werk? Hoe geef je goede palliatief-terminale zorg, als er sprake kan zijn van onrust, verwardheid of (stil)delier? Deze onderwerpen worden besproken aan de hand van praktijksituaties en we gaan daarover met elkaar in gesprek. Docenten Geertruid van Merwijk (specialist ouderen geneeskunde en kaderarts palliatieve zorg) Jaap Ploeg (verzorgende IG) Aanmelden: klik hier
Welkom bij de Jaarbijeenkomst 2024
Nieuws Netwerk Palliatieve Zorg Dordrecht, Gorinchem en omstreken  geplaatst op 24-01-2024
Het is bijna zover: de Jaarbijeenkomst 2024! Maandagavond 5 februari zien we je graag in de Theaterzaal in Spektakel in Zwijndrecht. Aanmelden kan tot en met 31 januari. Elk jaar organiseren we een bijeenkomst om elkaar binnen het Netwerk te ontmoeten. Én te inspireren. Dit jaar is het thema van de Jaarbijeenkomst: ‘Als ik ga'.
Reload sluit aan bij Netwerk Palliatieve Zorg
Nieuws Netwerk Palliatieve Zorg Dordrecht, Gorinchem en omstreken  geplaatst op 21-12-2023
Reload, het samenwerkingsverband tussen de Longgeneeskunde van het Albert Schweitzer ziekenhuis en de thuiszorginstellingen Rivas Zorggroep, MOB Internos en Aafje, sluit aan bij het Netwerk Palliatieve Zorg Dordrecht, Gorinchem & omstreken!
Heb jij ideeën voor Pitchbijeenkomst?
Nieuws Netwerk Palliatieve Zorg Dordrecht, Gorinchem en omstreken  geplaatst op 01-12-2023
Ieder jaar organiseren we vanuit ons consortium Palliatieve Zorg Zuidwest-Nederland (ZWN) een pitch-bijeenkomst voor en door zorgverleners, vrijwilligers, patiënten en naasten die zich inzetten voor palliatieve zorg. Heb jij ideeën?
Nieuwe uitgave Pal voor u
Nieuws Netwerk Palliatieve Zorg Dordrecht, Gorinchem en omstreken  geplaatst op 11-09-2023
De editie Pal voor u 2023 is verschenen! Het thema van deze editie is 'Het leven gaat door.' Het leven gaat door, ook als je ongeneeslijk ziek bent Het leven gaat door, ook als je geconfronteerd wordt met een ongeneeslijke ziekte of kwetsbare gezondheid.
Palliatieve Kit nu ook in de Drechtsteden beschikbaar!
Nieuws Netwerk Palliatieve Zorg Dordrecht, Gorinchem en omstreken  geplaatst op 07-07-2023
Een mooi resultaat! Huisartsen, apothekers en thuiszorgorganisaties hebben samen de Palliatieve kit voor de regio Drechtsteden e.o. per 3 juli beschikbaar gemaakt. Tien apotheken zijn gestart met de uitgifte van de Palliatieve kit en per 1 september volgen er nog twaalf.  
Nieuwe handreiking complementaire zorg
Nieuws Netwerk Palliatieve Zorg Dordrecht, Gorinchem en omstreken  geplaatst op 25-05-2023
De nieuwe handreiking Complementaire Zorg in de palliatieve fase is klaar.
Gezocht: leden voor adviesraad PAR
Nieuws Netwerk Palliatieve Zorg Dordrecht, Gorinchem en omstreken  geplaatst op 08-05-2023
De PAR zoekt nieuwe enthousiaste leden die onze adviesraad willen versterken. Dit kunnen mensen in de palliatieve fase van hun ziekte zijn, maar ook naasten en nabestaanden. Iedereen is welkom.
Grote opkomst bij Jaarbijeenkomst 2023
Nieuws Netwerk Palliatieve Zorg Dordrecht, Gorinchem en omstreken  geplaatst op 24-04-2023
17 april vond de Jaarbijeenkomst 2023 plaats. Met meer dan 100 aanwezigen was het een succesvolle én gezellige avond.
Diederik Gommers speciale gast Jaarbijeenkomst
Nieuws Netwerk Palliatieve Zorg Dordrecht, Gorinchem en omstreken  geplaatst op 24-03-2023
Voor de Jaarbijeenkomst op 17 april hebben we de bekendste dokter van Nederland uitgenodigd: Diederik Gommers. Hij is intensivist en afdelingshoofd van de IC en het OK-complex in Erasmus MC. Hij wil ons graag vertellen hoe hij aankijkt tegen het “in gesprek gaan” met patiënten en familie en welke ervaringen en inzichten hij daarin heeft opgedaan.
Contact & Nieuwsbrief
Neem contact met ons op of meld je aan voor de nieuwbrief!