Nieuws

De dag door met dementie | interactieve lezing 21 maart
Nieuws Netwerk Palliatieve Zorg Dordrecht, Gorinchem en omstreken  geplaatst op 27-01-2023
Mensen met dementie verdienen onze beste hulp en zorg. Thuis, op straat, bij sociale con- tacten, in de winkel en in zorginstellingen. Dit begint met kennis over dementie. Die kennis, die onder meer in het boek 'De dag door met dementie' staat, deelt Dick Kits graag tijdens een interactieve lezing voor mantelzorgers, familie, vrienden, zorgverleners en wie ook maar in contact is of komt met iemand met dementie.
Handreiking financiering palliatieve zorg 2023
Nieuws Netwerk Palliatieve Zorg Dordrecht, Gorinchem en omstreken  geplaatst op 25-01-2023
De Handreiking financiering palliatieve zorg geeft een overzicht van de mogelijkheden van financiering. Met het actualiseren van deze handreiking dragen we bij aan de ambitie van het Nationaal Programma Palliatieve Zorg II (NPPZ II): palliatieve zorg voor iedereen overal en altijd beschikbaar! Want passende financiering is een belangrijk onderdeel voor het verwezenlijken van deze ambitie.
Terugblik op bijeenkomst Kwaliteitsgroep
Nieuws Netwerk Palliatieve Zorg Dordrecht, Gorinchem en omstreken  geplaatst op 05-12-2022
Op 28 november kwam de Kwaliteitsgroep bij elkaar. Deze groep bestaat uit de partners van het Netwerk Palliatieve Zorg. Vanuit iedere organisatie sluit een professional aan, die de organisatie vertegenwoordigt. In de kwaliteitsgroep worden actuele ontwikkelingen met elkaar gedeeld en besteden we aandacht aan nieuwe en lopende projecten.
Nieuwe campagne Ministerie VWS over Palliatieve Zorg van start
Nieuws Netwerk Palliatieve Zorg Dordrecht, Gorinchem en omstreken  geplaatst op 15-11-2022
Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) start een landelijke publiekscampagne over palliatieve zorg. Dat is hulp en zorg om het leven van mensen die niet meer beter worden en hun naasten zo goed mogelijk te houden. Doel van de campagne is dat patiënten en hun naasten actief nadenken over zorg in de laatste levensfase.
Nieuwsbrief Oktober in de mailbox
Nieuws Netwerk Palliatieve Zorg Dordrecht, Gorinchem en omstreken  geplaatst op 13-10-2022
Onze nieuwsbrief verschijnt 6 keer per jaar. 13 oktober stuurden we een nieuwe editie van 'Nieuws uit het Netwerk'. We deelden onze agenda, gaven een boekentip én je kon het eerste blog van onze netwerkcoördinator Johanna Kleingeld lezen.
Palliatieve kit komt ook beschikbaar in de Drechtsteden!
Nieuws Netwerk Palliatieve Zorg Dordrecht, Gorinchem en omstreken  geplaatst op 11-10-2022
Binnen het netwerk palliatieve zorg Dordrecht, Gorinchem & omstreken is de palliatieve kit in het oostelijke deel al enige tijd in gebruik. En met succes. Daarom heeft het netwerk besloten om ook in het westelijk gedeelte, de Drechtsteden, de kit te introduceren. Voor dit doel is er een projectgroep samengesteld “Palliatieve Kit”. De enthousiaste deelnemers zijn op 21 september bij elkaar geweest. 
Bent u erbij? 8 oktober: Dag van de Palliatieve Zorg
Nieuws Netwerk Palliatieve Zorg Dordrecht, Gorinchem en omstreken  geplaatst op 02-10-2022
U bent welkom bij open dagen in de hospices in de regio én een theatervoorstelling. Komt u langs? De Dag van de Palliatieve Zorg valt ieder jaar op de tweede zaterdag in oktober. Op deze dag wordt aandacht besteed aan zorg aan mensen die niet meer kunnen genezen en welke mogelijkheden er dan zijn om zo goed mogelijke kwaliteit van leven te behouden, tot het einde.
Goed bezochte bijeenkomst SigMa methodiek
Nieuws Netwerk Palliatieve Zorg Dordrecht, Gorinchem en omstreken  geplaatst op 30-09-2022
Meetinstrumenten voor palliatieve zorg toegelicht tijdens bijeenkomst op 29 september.
Nieuwe Pal voor u Magazine verschenen
Nieuws Netwerk Palliatieve Zorg Dordrecht, Gorinchem en omstreken  geplaatst op 27-09-2022
De nieuwe editie van Pal voor u Magazine is verschenen. Het magazine geeft voorlichting over palliatieve zorg, de zorg voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn en hun naasten. Nadenken over de toekomst is het thema van het nieuwe magazine.
Het Netwerk Palliatieve Zorg heeft een nieuwe naam
Nieuws Netwerk Palliatieve Zorg Dordrecht, Gorinchem en omstreken  geplaatst op 20-07-2022
Het Netwerk Palliatieve Zorg heeft nieuwe naam en een ander logo. Niet alleen de naam en het logo zijn veranderd, ook de Governance en de samenwerkingsafspraken zijn vernieuwd.
Contact & Nieuwsbrief
Neem contact met ons op of meld je aan voor de nieuwbrief!