Nieuws

Nieuwe uitgave Pal voor u
Nieuws Netwerk Palliatieve Zorg Dordrecht, Gorinchem en omstreken  geplaatst op 11-09-2023
De editie Pal voor u 2023 is verschenen! Het thema van deze editie is 'Het leven gaat door.' Het leven gaat door, ook als je ongeneeslijk ziek bent Het leven gaat door, ook als je geconfronteerd wordt met een ongeneeslijke ziekte of kwetsbare gezondheid.
Palliatieve Kit nu ook in de Drechtsteden beschikbaar!
Nieuws Netwerk Palliatieve Zorg Dordrecht, Gorinchem en omstreken  geplaatst op 07-07-2023
Een mooi resultaat! Huisartsen, apothekers en thuiszorgorganisaties hebben samen de Palliatieve kit voor de regio Drechtsteden e.o. per 3 juli beschikbaar gemaakt. Tien apotheken zijn gestart met de uitgifte van de Palliatieve kit en per 1 september volgen er nog twaalf.  
Nieuwe handreiking complementaire zorg
Nieuws Netwerk Palliatieve Zorg Dordrecht, Gorinchem en omstreken  geplaatst op 25-05-2023
De nieuwe handreiking Complementaire Zorg in de palliatieve fase is klaar.
Gezocht: leden voor adviesraad PAR
Nieuws Netwerk Palliatieve Zorg Dordrecht, Gorinchem en omstreken  geplaatst op 08-05-2023
De PAR zoekt nieuwe enthousiaste leden die onze adviesraad willen versterken. Dit kunnen mensen in de palliatieve fase van hun ziekte zijn, maar ook naasten en nabestaanden. Iedereen is welkom.
Grote opkomst bij Jaarbijeenkomst 2023
Nieuws Netwerk Palliatieve Zorg Dordrecht, Gorinchem en omstreken  geplaatst op 24-04-2023
17 april vond de Jaarbijeenkomst 2023 plaats. Met meer dan 100 aanwezigen was het een succesvolle én gezellige avond.
Diederik Gommers speciale gast Jaarbijeenkomst
Nieuws Netwerk Palliatieve Zorg Dordrecht, Gorinchem en omstreken  geplaatst op 24-03-2023
Voor de Jaarbijeenkomst op 17 april hebben we de bekendste dokter van Nederland uitgenodigd: Diederik Gommers. Hij is intensivist en afdelingshoofd van de IC en het OK-complex in Erasmus MC. Hij wil ons graag vertellen hoe hij aankijkt tegen het “in gesprek gaan” met patiënten en familie en welke ervaringen en inzichten hij daarin heeft opgedaan.
De dag door met dementie | interactieve lezing 21 maart
Nieuws Netwerk Palliatieve Zorg Dordrecht, Gorinchem en omstreken  geplaatst op 27-01-2023
Mensen met dementie verdienen onze beste hulp en zorg. Thuis, op straat, bij sociale con- tacten, in de winkel en in zorginstellingen. Dit begint met kennis over dementie. Die kennis, die onder meer in het boek 'De dag door met dementie' staat, deelt Dick Kits graag tijdens een interactieve lezing voor mantelzorgers, familie, vrienden, zorgverleners en wie ook maar in contact is of komt met iemand met dementie.
Handreiking financiering palliatieve zorg 2023
Nieuws Netwerk Palliatieve Zorg Dordrecht, Gorinchem en omstreken  geplaatst op 25-01-2023
De Handreiking financiering palliatieve zorg geeft een overzicht van de mogelijkheden van financiering. Met het actualiseren van deze handreiking dragen we bij aan de ambitie van het Nationaal Programma Palliatieve Zorg II (NPPZ II): palliatieve zorg voor iedereen overal en altijd beschikbaar! Want passende financiering is een belangrijk onderdeel voor het verwezenlijken van deze ambitie.
Terugblik op bijeenkomst Kwaliteitsgroep
Nieuws Netwerk Palliatieve Zorg Dordrecht, Gorinchem en omstreken  geplaatst op 05-12-2022
Op 28 november kwam de Kwaliteitsgroep bij elkaar. Deze groep bestaat uit de partners van het Netwerk Palliatieve Zorg. Vanuit iedere organisatie sluit een professional aan, die de organisatie vertegenwoordigt. In de kwaliteitsgroep worden actuele ontwikkelingen met elkaar gedeeld en besteden we aandacht aan nieuwe en lopende projecten.
Nieuwe campagne Ministerie VWS over Palliatieve Zorg van start
Nieuws Netwerk Palliatieve Zorg Dordrecht, Gorinchem en omstreken  geplaatst op 15-11-2022
Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) start een landelijke publiekscampagne over palliatieve zorg. Dat is hulp en zorg om het leven van mensen die niet meer beter worden en hun naasten zo goed mogelijk te houden. Doel van de campagne is dat patiënten en hun naasten actief nadenken over zorg in de laatste levensfase.
Contact & Nieuwsbrief
Neem contact met ons op of meld je aan voor de nieuwbrief!