Nieuwe handreiking complementaire zorg

Nieuws Netwerk Palliatieve Zorg Dordrecht, Gorinchem en omstreken  25 mei 2023

De nieuwe handreiking Complementaire Zorg in de palliatieve fase is klaar. De werkgroep (IKNL, V&VN, VGVZ, NVK, Het Van Praag Instituut, stichting kind & ziekenhuis en Patiënten federatie Nederland) bieden op 15 juni de nieuwe handreiking Complementaire Zorg in de Palliatieve Zorg aan, aan Professor Saskia Teunissen, bestuurder PZNL en hoogleraar hospicezorg. Dit gebeurt tijdens een symposium georganiseerd door Het Van Praag Instituut en haar partners.

Het is een positieve ontwikkeling dat er steeds meer gebruik gemaakt wordt van complementaire zorg in de palliatieve fase, wetenschappelijk zijn er steeds meer bewijzen dat het een positieve bijdrage levert aan het welbevinden van de patiënt.

De nieuwe handreiking is een herziening en uitbreiding van de eerdere Richtlijn Complementaire Zorg in de palliatieve fase (2010). Er zijn in de laatste jaren veel nieuwe inzichten opgedaan en ook nieuwe interventies op dit vlak gestart dat een vernieuwde versie noodzakelijk was. In deze handreiking vind je een opsomming van en informatie over alle vormen van complementaire zorg in de laatste levensfase.”

Het symposium is speciaal voor verpleegkundigen, verzorgenden, beleidsmakers, docenten zorgopleidingen en iedereen die zich bezighoudt met palliatieve zorg. Locatie: Leerhotel Het Klooster in Amersfoort. Tijd: 13.00 – 18.00 uur. Meer informatie over het symposium vind je via deze link. Meteen aanmelden? Dat kan hier!

Contact & Nieuwsbrief
Neem contact met ons op of meld je aan voor de nieuwbrief!