Voorlichting

Voorlichting over palliatieve zorg

www.overpalliatievezorg.nl

De landelijke publiekswebsite over palliatieve zorg. De site helpt patiënten en hun naasten met informatie, ervaringen van anderen en links naar organisaties die kunnen helpen. 

Pal voor u: Het leven gaat door, ook als je ongeneeslijk ziek bent.

2023-Cover-Pal-voor-u-Het-leven-gaat-door-1.jpg

Een ongeneeslijke ziekte betekend niet meteen het einde van je leven. Dat kan nog weken, maanden en soms zelfs jaren duren. Maar het is wel het begin van een nieuwe levensfse, waarin van alles gaat verschuiven. Daarover lees je meer in het nieuwe Pal voor u-magazine.

Special Pal voor u: Hulpgids voor meer veerkracht.

Cover-Pal-voor-u-veerkracht-1.jpg

Veerkracht. De een beschikt er van  nature meer over dan de ander. Maar je veerkracht vergroten is iets dat we allemaal kunnen leren. In deze speciale uitgave van Pal voor u lees je hoe.

Lees meer

Pal voor u

Magazine 10: Dossier voeding en eten
Goed eten is goed zorgen? In Pal voor u-magazine 10 geven diëtisten Herma ten Have en Roos Klaver uitgebreid informatie en tips over voeding en eten in de palliatieve fase. Wat heb je nodig? Wat vind je lekker?

Lees meer >

Themaboekje over mantelzorg: Wat als je zorgt voor iemand die ernstig ziek is?

Wat als je zorg voor iemand die ernstig ziek is? is het Pal voor u-themaboekje over mantelzorg voor mensen in de laatste levensfase. In Nederland zorgen ongeveer 300.000 mensen gemiddeld 25 uur per week voor iemand in de palliatieve fase, die begint zodra duidelijk wordt dat de ziekte ongeneeslijk is en iemand niet meer beter kan worden. Als je zorgt voor iemand die niet meer beter wordt, krijgt jouw zorg een extra lading. Niet alleen wordt de zorg en ondersteuning zwaarder, je wordt ook bijna voortdurend geconfronteerd met afscheid nemen van elkaar. Wat is er allemaal te doen? Wat heb je nodig? Hoe hou je het vol? Deze en andere onderwerpen komen aan bod in dit themaboekje, inclusief handige tips en nuttige adressen. Het boekje is hier te bestellen.

Lees meer >
 

Metzorgleven.nl

Online magazine over leven met een (ernstige) ziekte en omgaan met zorg. Over al die psychische, sociale, communicatie-onderwerpen waar je dagelijks mee te maken hebt. 

Palliaweb

Kennisplatform voor professionals, vrijwilligers en iedereen die geïnteresseerd is. 

Contact en aanmelden nieuwsbrief