Nadenken over de toekomst

Pal voor u geeft voorlichting over palliatieve zorg en staat boordevol informatie en inspiratie over palliatieve zorg, de zorg voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn en hun naasten. Nadenken over de toekomst is het thema van het nieuwe magazine. Pal voor u, over palliatieve zorg, is een uitgave van Zezz. De regionale Netwerken Palliatieve Zorg zijn mede-initiatiefnemer van Pal voor u en verspreiden de Pal voor u-uitgaven in de regio. Deze uitgave is mede mogelijk gemaakt door ZonMw, VPTZ Nederland en het Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg.

Lees hier meer over het meest actuele Pal voor U exemplaar Nadenken over de toekomst.

Vanaf het moment dat duidelijk is dat je niet meer beter wordt, is er palliatieve zorg. In deze fase geef je aan wat belangrijk voor jou is in het leven. Dat gaat ook over nadenken welke behandelingen je in de toekomst nog wilt ontvangen.

Nadenken over de zorg en behandeling in de toekomst is niet altijd gemakkelijk, maar je krijgt er veel voor terug. Betere palliatieve zorg bijvoorbeeld, omdat deze dan beter op jou is afgestemd. Ook helpt het je om minder angstig en somber te zijn en een betere kwaliteit van leven te ervaren. En het helpt je naasten: het geeft ze rust en houvast.

In het Pal voor u-magazine Nadenken over de toekomst lees je o.a. over:

  • Waar kun je aan denken en wanneer?
  • Floor Bols, arts symptoombestrijding en palliatieve geneeskunde, en Cobie van Beusekom, verpleegkundig specialist palliatief adviesteam, geven advies.
  • Als je niet kiest, wordt er voor je gekozen. Dan gaat het misschien niet zoals je wilt - Sander en Marjan vertellen over hun tijd samen in nu Sanders laatste levensfase is aangebroken.
  • Seksualiteit en intimiteit: juist ook in de palliatieve fase - Veel mensen vinden het een lastig onderwerp. Verpleegkundig specialist Corien Eeltink en patiënt Marloes Noordhoek durven het gesprek over seks en intimiteit wel aan.
  • Hoe verder na een slechtnieuwsgesprek?
  • Met deze wegwijzer vind je je weg in de palliatieve fase.
  • Uitbehandeld bestaat niet - Met zijn stellige overtuiging dat we het leven tekortdoen als we de dood negeren, doet Christiaan Rhodius, arts palliatieve geneeskunde, er nu alles aan om het leven van patiënten zo goed mogelijk vorm te geven.

Eén van de andere Pal voor U themaboekjes ontvangen? Ook dat kan. Mail uw verzoek aan m.kreuzen@carinova.nl.

Zie hieronder de prijzenlijst (alleen wanneer je via het netwerk besteld gelden deze gereduceerde prijzen).

 

Netwerkprijs*

Wat als je zorgt voor iemand die ernstig ziek is? Over mantelzorg

€ 2,95

Wat als het einde nabij is? Over waken

€ 2,95

Wat als je je leven verliest? Over keuzes maken in de laatste levensfase

€ 2,95

Wat kun je doen als je pijn hebt? Over pijn en pijnbehandeling

€ 2,95

Wat als je kind ongeneeslijk ziek is? (Over palliatieve zorg voor kinderen)

€ 2,95

Zo denk ik erover; mijn wilsverklaring voor zorg en behandeling in de toekomst

€ 4,15

Je veerkracht vergroten, hulpgids

€ 2,25

* excl. 9% btw en verzendkosten

 

 

 

Contact