Nieuws NPZ Twente 02 mei 2023

Op 1e Pinksterdag komen de Almeloopers voor de Roparun in de namiddag langs bij Hospice Leendert Vriel in Almelo en Hospice Het Meulenbelt (TMZ) in Almelo. Beide locaties maken er een feestelijke gelegenheid van. Jullie komen toch ook?

Wij zorgen voor een terras met muziek, een hapje en een drankje en samen zorgen wij voor gezelligheid, zodat de lopers van de Roparun (met o.a. de Almeloopers) zich gesteund voelen bij hun sportieve uitdaging.


Het goede doel

Het geld dat wordt opgehaald tijdens het evenement Roparun wordt door het bestuur van Stichting Roparun toegekend aan instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan de missie van Roparun:

‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”

Je kunt hierbij denken aan de inrichting van een inloophuis, waar (ex-) kankerpatiĆ«nten en/of naasten elkaar kunnen ontmoeten. Vakanties voor mensen met kanker en hun familie zodat zij, ook in een akelige periode, een mooie herinnering kunnen creĆ«ren. Workshops in ziekenhuizen waarbij mensen met kanker leren omgaan met uiterlijke veranderingen die ze krijgen door de behandelingen. Een fijne dag uit voor zieke kinderen en hun broertjes of zusjes, zodat zij even niet hoeven te denken aan het ziek zijn. De ontwikkeling van ‘palliatieve boxen’, een hulpmiddel voor mensen in een terminale fase die graag in de eigen thuisomgeving willen verblijven. Of de inrichting van een hospice om er voor te zorgen dat mensen tijdens hun laatste levensfase in een prettige omgeving kunnen verblijven. Voor meer informatie over de goede doelen van Roparun kijk bij Doelen.

Wij heten je alvast van harte welkom.

 

Hospice Leendert Vriel Almelo
Brouwerijstraat 1, Almelo
Zondag 28 mei 2023 16.00 - 19.00 uur 

Hospice Het Meulenbelt
Vriezenveensweg 176, Almelo
Zondag 28 mei 2023 14.00 - 17.00 uur 

Contact