Gewonnen Mantelzorg verhaal

Nieuws NPZ Twente 06 februari 2023

Onderstaande verhaal heeft het boek gewonnen 'En... Hoe gaat het eigenlijk met jou?' van Marcel Garritsen gewonnen. Dit boek gaat over de mantelzorg. Marcel Garritsen verzorgt ook lezingen en presentaties over mantelzorg. Voor meer informatie kunt u kijken op de website. De naam van de schrijver van onderstaande verhaal is bekend bij Netwerken Palliatieve Zorg Twente. 

 

Koude mistige dagen.... Bijna luiden we 2023 in, kunnen we terug blikken op een jaar waar Corona nog wel bestaat, maar een griep lijkt. We kunnen weer massaal er op uit.. Of we nu veel van  Corona geleerd hebben betwijfel ik. Iedereen is nog steeds druk druk druk. De druk op de zorg is groot. Kinderen zitten veel bij de opvang/ opa en oma. 

En wat het kabinet doet is bizar. Alle goede dingen worden wegbezuinigd...... 

Dus mensen worden ook nog eens depressief. Zeker met de dure gasprijzen en de boodschapprijzen. Gelukkig wonen we in NL. En leven we niet in oorlog. Worden mensen ouder. Dankzij de goede medische zorg. 

De rol van mantelzorger vind ik enorm  breed..... Wanneer ben je een mantelzorger... 

Ik denk dat vele door bovenstaande punten zich vaak schuldig voelen dat ze Geen tijd hebben. Maar ja wat is tijd he, en waar wordt je gelukkig van. Waar wordt een mens blij van. Persoonlijk denk ik dat er veel tijd ongemerkt weg gaat aan surfen op facebook/ internet/ klagen. En we daardoor vele naaste vergeten... Je kan als mantelzorger zoveel betekenen. Is het niet even kopje koffie drinken, een kniepertje mee te nemen, luisterend oor bieden, samen genieten in de natuur. Alles voor die ene glimlach... Alleen het gevaar is dat je soms zoveel mantelzorg werk doet en al die ballen in de lucht probeert te houden dat je jezelf vergeet. En wie niet goed voor der zelf zorgt gaat er ook onder door. Dat is dus een hele kunst... Maar al die liefde die je erin stopt pakt niemand je meer af. Je band met die persoon wordt ondanks zorgen letterlijk van het zorgen maar ook soms de angst van zorgen enorm sterk. 

Je maakt mooie herinneringen met elkaar. Vergeet dan soms geen mooie foto met elkaar te maken. Want die momenten zitten wel in je hart maar om er ooit op terug te kijken is zo dierbaar. 

Contact