Week van de palliatieve zorg in de langdurige zorg

Nieuws NPZ Noordwest Veluwe 11 september 2022

Het netwerk palliatieve zorg heeft verschillende organisaties die langdurige zorg bieden. Die zij in de verstandelijk gehandicapten sector ’s Heerenloo, Careander, Philadelphia en voor de geestelijke gezondheidzorg GGZ Centraal. Voor de langdurige ouderenzorg zijn WZU Veluwe, Zorggroep Noordwest Veluwe en Het Baken lid van het netwerk. In Zeewolde is Colariet de zorgorganisatie

In de week van de palliatieve zorg zullen al deze organisaties aandacht hebben voor de palliatieve zorg. Hieronder een greep van de activiteiten die overal worden georganiseerd:

Bij 's Heerenloo en Careander zullen de medewerkers informatie ontvangen over palliatieve zorg en er wordt een film gedeeld https://palliaweb.nl/netwerk-stadsgewestbreda/films-tijd-om-te-leven/thomas-film.

GGZ centraal plant een basistraining voor de zorgmedewerkers van de langdurige zorgafdeling

Zorggroep Noordwest Veluwe (inclusief hospice Jasmijn)

  1. Open dag in het hospice. We betrekken de foyer erbij voor het geven van informatie (schriftelijk en mondeling) en geven rondleidingen op zaterdag 8 oktober.
  2. Starten van een nieuwe groep medewerkers van de ZNWV voor een basisscholing palliatieve zorg, bestaande uit drie dagdelen. Startdatum van deze groep is maandag 3 oktober.
  3. Publieksbijeenkomst met als doel om bewustwording te creëren over de (on)mogelijkheden van palliatieve zorg. Op dinsdag 4 oktober in de Foyer van de kerkzaal Sonnevanck

Coloriet (o.a. Zeewolde)

  • Casusbespreking voor medewerkers omtrent de palliatieve zorg.
  • Elke afdeling heeft een kletspot en daar worden kaarten aan toegevoegd. Deze week zijn er kaarten voor de kletspotten over de palliatieve zorg.
  • Webinar voor onze medewerkers met verschillende sprekers zoals onder andere een geestelijk verzorger, specialist ouderengeneeskunde en een zorgmedewerker welke gespecialiseerd is in complementaire zorg.
  • Elke dag een artikel over de palliatieve zorg mailen zoals bijvoorbeeld hoe om te gaan met jeuk in de palliatieve fase.

Staat jouw organisatie er niet bij en hebben jullie activiteiten in de week van de palliatieve zorg, laat me dat dan weten! w.schep@willemholtrophospice.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Klik op de knop hieronder om je aan te melden voor onze nieuwsbrief