Week van de palliatieve zorg 2022: Verbinden, samen zorgen

Nieuws NPZ Noordwest Veluwe 09 november 2022

Vorige maand is er in de regio veel aandacht geweest voor de week van de palliatieve zorg.

De gehele week stond het thema in de belangstelling van de netwerkpartners. Zoals gebruikelijk was er de branche meeting in Nunspeet. De jaarlijkse bijeenkomst voor zorgverleners over palliatieve zorg. IN het verslag over de bijeenkomst Doodgewoon, hoe voer jij het gesprek lees je de terugblik van sprekers van centrum DUO. Ook werd voorzichtig de opendagen bij de hospices weer opgepakt. Hospice Nunspeet en hospice Jasmijn opende de deuren. Hospice Nijkerk deed dit 29 oktober met de heropening door de burgemeester na de verbouwing. Ruim 300 belangstellenden name een kijkje in het vernieuwde hospice.

Het ziekenhuis st Jansdal was dit jaar ook actief betrokken bij de week van de palliatieve zorg. Met veel aandacht voor het thema de gehele week. Op woensdagmiddag was er een thema inloop middag waarbij ge√Įnteresseerden een kijkje konden nemen bij het koppelbed, in gesprek konden gaan met de mensen van het palliatieve consultteam en de wens ambulance.

In de avond was er de scholing over de nieuwe richtlijn palliatieve sedatie. Sabine Netters (internist-oncoloog) van Carend

Bij de publieksbijeenkomst "Weet u wat u Wilt” gingen medewerkers van Hospice Jasmijn Harderwijk in gesprek over wat wensen zijn in de laatste levensfase.  Op deze avond was er naast de medewerkers van het hospice ook een kaderarts palliatieve zorg en een nabestaande aanwezig zijn.

De bijeenkomsten "Verlies bij het leven” zijn helaas vanwege te weinig aanmeldingen niet doorgegaan.

Landstede, de opleiding in de zorg van onze regio had voor de week van de palliatieve zorg gastlessen ingepland. Deze werden verzorgd door Everlien Duijst van het Willemholtrop Hospice. Eind november zal er in de school nog meer aandacht zijn voor de palliatieve zorg.

Als met al een geslaagde week waarin we voor de komende jaren nog ruimte zien voor uitbreiding en verbetering. Suggesties wordt gewaardeerd. We gaan zeker verder met het thema, verbinden, samen zorgen.

Aanmelden nieuwsbrief
Klik op de knop hieronder om je aan te melden voor onze nieuwsbrief