Live scholing door Mark Pul

Nieuws NPZ Noordwest Veluwe 22 maart 2022

Delier, Depressie en Dementie in de palliatieve fase voor verpleegkundigen & verzorgenden

Op 15 maart hadden we als netwerk weer een live bijeenkomst in de Foyer van Sonnevanck. Het was goed om elkaar weer eens live te treffen. Huisarts en palliatief consultarts Mark Pul heeft vanuit de richtlijnen en jarenlange ervaring uitleg gegeven hoe (verpleegkundige) diagnoses te stellen en juiste interventies te nemen. Hij benadrukte dat het vooral belangrijk is om in de zorg samen te werken. Vooral in de palliatieve zorg. Als verzorgenden en verpleegkundigen is het onderscheid tussen dementie, depressie en delier soms moeilijk te maken, maar door goed te observeren en over te dragen, kan je als team de juiste diagnose en interventies uitzetten.

Tijdens deze bijeenkomst is uitgebreid stil gestaan bij deze aandoeningen die veel gemeenschappelijke kenmerken vertonen en in de palliatieve fase. Cognitieve achteruitgang en gedragskenmerken die te zien zijn bij deze ziektebeelden en er zijn handvatten aangereikt om de juiste interventies te nemen in de dagelijkse beroepspraktijk.

Samenwerken voor goede zorg was dus het motto en het voelde weer goed om samen te komen voor de deskundigheidbevordering van ons mooie vak.

Graag zien we elkaar weer op:

Beide bijeenkomsten op de Sonnevancklaan 2 in Harderwijk

Aanmelden nieuwsbrief
Klik op de knop hieronder om je aan te melden voor onze nieuwsbrief