Koppelbed voor mensen thuis aanvragen: toch samen slapen

Nieuws NPZ Noordwest Veluwe 11 september 2022

https://palliaweb.nl/getmedia/4f6e8795-0ad8-4533-9138-2153fa3b648b/Koppelbed.jpg?width=200&height=133

Wat is een koppelbed?

Als je twee (zorg)bedden tegen elkaar aan zet, zit er altijd een opening tussen de matrassen. Deze afstand maakt het lastig om elkaars warmte op te zoeken. Een koppelbed biedt de oplossing. Het koppelbed De Bijrijder is een logeerbed voor mensen die graag samen willen zijn. Het bestaat uit een frame met een speciaal koppelmatras. Dit matras heeft een verbreding waardoor hij naadloos aansluit. Op de juiste hoogte stellen en een eenpersoons hoog-laag zorgbed wordt in een handomdraai een volwaardig tweepersoonsbed.


Koppelbed St Jansdal

Het st jansdal is in bezit van een eigen koppelbed. Deze kan ingezet worden in de palliatieve fase in het ziekenhuis. Het palliatief consultteam kan hier meer informatie over geven. Op de informatie markt in het ziekenhuis op woensdag 5 oktober kunt u het bed bekijken. De markt is van 14.00 tot 18.30 uur in de dageraitzaal met oa. Ambulance wens, waakmanden en mogelijkheid tot stellen van vragen.


Koppelbed thuis

Telefonische aanvraag koppelbed: 0900- 288 77 66 Thuiszorgmedewerkers (en cliënten zelf) kunnen rechtstreeks bellen met de klantenservice van Vegro. Er is geen aanvraag en/of retourformulier nodig. Als de cliënt ook een hoog-laagbed nodig heeft, vraag dat dan tegelijk met het koppelbed aan. De klant ontvangt eenmalig een factuur van € 16,50 van Vegro voor het transport en reinigen van het koppelbed. Na gebruik volstaat een telefoontje naar Vegro om het koppelbed weer te laten ophalen.


Wanneer kan het koppelbed worden aangevraagd?

De afspraak van Roparun met Vegro is dat het koppelbed niet langdurig gebruikt kan worden, maar alleen in het laatste levensjaar. Om tot een goed moment van inzet te komen wordt nu de volgende vraag gesteld: ‘Is de prognose van de persoon in kwestie dat hij of zij mogelijk binnen een jaar komt te overlijden?’ Wanneer deze vraag met ‘ja’ beantwoord kan worden, kan er een koppelbed worden aangevraagd.

 

Informatie over hoe en wanneer aanvragen

Meer informatie over koppelbedden

 

Aanmelden nieuwsbrief
Klik op de knop hieronder om je aan te melden voor onze nieuwsbrief