Koninklijke onderscheidingen in het netwerk palliatieve zorg

Nieuws NPZ Noordwest Veluwe 22 mei 2023

Lid in de orde van Oranje-Nassau: mevrouw M.H. (Mieke) van Zelderen-Muller.Koninklijke-onderscheidingen-in-het-netwerk-palliatieve-zorg-(1).jpg
Mevrouw Van Zelderen geldt als één van de drijvende krachten achter de stichting HEST (Hulpgroep Ernstig zieken en Stervenden Thuis). Al vanaf 1999 is zij actief als vrijwilliger voor de stichting. Sinds 2005 is mevrouw Van Zelderen coördinator en stuurt zij een team van vrijwilligers aan. Dat doet zij tot op de dag van vandaag, op een betrokken en invoelende manier. 48 weken per jaar is zij 24/7 beschikbaar en bereikbaar. Haar enorme inzet en beschikbaarheid voor haar zieke of stervende medemens worden zeer gewaardeerd door de mantelzorgers, familieleden én de vrijwilligers de stichting HEST. Haar actieve inzet is voor het netwerk van grote waarde.

 

Ridder in de orde van Oranje-Nassau: de heer P.J. (Pieter) Schimmel (66 jaar).lintje.jpg
De heer Schimmel wordt binnen zijn vakgebied – de gespecialiseerde ouderenzorg – gezien als iemand die een onuitwisbaar stempel heeft gedrukt op de ouderenzorg op de Noordwest-Veluwe. Zijn kennis, kunde en buitengewone inzet en persoonlijke betrokkenheid heeft ertoe geleid dat er in onze regio sprake is van kwalitatief hoogwaardige ouderenzorg en goede samenwerking tussen de zorgaanbieders. De heer Schimmel – die bekend staat als iemand met een groot hart en een leven lang klaarstaat voor zijn medemens – is hiermee een factor van betekenis geweest binnen zijn vakgebied. Pieter is medisch adviseur van het netwerk palliatieve zorg en voorzitter van het palliatieve consultteam.

Lid in de orde van Oranje-Nassau: mevrouw Henny  Akster-Kroese te Doornspijklintje2.jpg
Mevrouw Akster is sinds 1989 als vrijwilligster werkzaam bij de vrijwillige thuishulp van de NPV (Nederlandse Patiënten Vereniging), afdeling Elburg. Al 34 jaar dus. Er wordt nooit tevergeefs een beroep op haar gedaan. Ze is een zeer betrokken en bevlogen vrijwilligster. Met name haar inzet voor de palliatieve terminale zorg (in de nachtdienst) wordt zeer gewaardeerd. De rust die zij uitstraalt is kenmerkend voor haar en heeft een positieve uitwerking op soms stressvolle situaties.

Aanmelden nieuwsbrief
Klik op de knop hieronder om je aan te melden voor onze nieuwsbrief