Nieuws NPZ Noordwest Veluwe 28 maart 2024

Wil je meer leren over palliatieve zorg bij patiënten? In deze basisscholing leer je samen met je collega’s de basiskennis en vaardigheden van palliatieve zorg. Zo kan je met meer vertrouwen zorg verlenen aan ongeneeslijk zieke patiënten en hun naasten.

Nieuwe basisscholingen Palliatieve Zorg

Twee derde van de zorgverleners voelt zich onvoldoende geschoold op het gebied van palliatieve zorg. Het aantal mensen dat palliatieve zorg nodig heeft groeit. Om hen passende zorg te kunnen bieden, is een landelijk scholingsprogramma ontwikkeld en opgestart.

Deze nieuwe basisscholingen palliatieve zorg zijn ontwikkeld door Scholing PZ met subsidie vanuit het KWF fonds. Daarom staat er 'Palliatieve zorg voor mensen met ongeneeslijke kanker' op de website waar je je kunt aanmelden en meer info kunt vinden. Het gaat echter om een volwaardige scholing in palliatieve zorg voor mensen met alle aandoeningen en bij hoge kwetsbaarheid. De scholingen worden gegeven op locaties in de eigen regio’s en met trainers, die bekend zijn met de palliatieve zorg in de eigen regio’s.

Klik hier voor de flyer.

Doelgroepen, kosten en accreditatie

De Basisscholing Palliatieve Zorg is interactief opgezet met praktijkgerichte casuïstiek. De scholing is voor zorgverleners die nog geen scholing over palliatieve zorg hebben gevolgd. Er is een scholing voor verzorgenden (5 bijeenkomsten van 3,5 uur), een scholing voor verpleegkundigen (3 bijeenkomsten van 3,5 uur en online thuis voorbereiden) en een scholing voor verpleegkundig specialisten, physician assistants en artsen (1 dag fysieke scholing, 2 korte online meetings en e-learning).

In onderstaand overzicht zie je per scholing meer informatie, ook over kosten en accreditatie:

De sluitingsdatum voor de eerste scholingen is al snel, maar er is nog plaats:

 • dinsdagen 14, 21, 28 mei en 4, 11 juni 18.00 - 21.30 uur
  Basisscholing palliatieve zorg voor verzorgenden (Harderwijk)

  Meer info en aanmelden 
 • dinsdagen 14 en 28 mei en 4 juni 10.00-13.30 uur 
  Basisscholing palliatieve zorg voor verpleegkundigen (Amersfoort)

  Meer info en aanmelden
 • woensdagen 23 oktober en 13 en 20 november 18.00-21.30 uur 
  Basisscholing palliatieve zorg voor verpleegkundigen (Harderwijk)

  Meer info en aanmelden
 • oktober-december Basisscholing palliatieve zorg voor artsen, verpleegkundig specialisten en physician assistants (Amersfoort)
  E-learning, online sessies en een fysieke bijeenkomst op dinsdag 3 december

  Meer info en aanmelden

foto-(1).jpg

Aanmelden nieuwsbrief
Klik op de knop hieronder om je aan te melden voor onze nieuwsbrief