Op weg naar een kindvriendelijk hospice.

Nieuws Netwerk PZ regio Gelderse Vallei 05 december 2022

In hospice Wageningen-Renkum is er in de woonkamer een speciaal plekje voor kinderen.

Wanneer kinderen op bezoek komen in het hospice krijgen zij, vaak voor de eerste keer, te maken met ziekte en aanstaand overlijden. Met speelgoed, een spelletje of knutselspullen kan een kind even zijn eigen gang gaan, terwijl ouders bij de zieke zijn.

Om kinderen te begeleiden bij deze ingrijpende situatie en hen erbij te betrekken is het Moppie-concept ‘kind en afscheid’ ontwikkeld. Kleurrijke en troostrijke producten, ondersteund door knutselplaten, kleurplaten en boekjes. Kleur, steun en troost bij afscheid.

Het Moppie-zitje wordt al in verschillende hospices gebruikt. De aanwezigheid van de kleurrijke stoeltjes en kussens van het Moppie-troostconcept in het hospice laten (ouders van) kinderen meteen zien dat er voor hen een plekje is gecreƫerd. Aandacht en een welkom gevoel kunnen de drempel verlagen om de kinderen mee te nemen.

Een aantal medewerkers van hospice Wageningen-Renkum heeft inmiddels een cursus ‘begeleiding van kinderen’ gehad om gericht aandacht te hebben voor ieder kind dat op bezoek komt in Hospice Wageningen-Renkum.

Contact