Nieuw: themaboekje over seksualiteit en intimiteit bij een levensbedreigende ziekte

Nieuws NPZ Eemland 31 mei 2024

Ziekenhuisbezoeken, behandelingen, leven tussen hoop en vrees… Intimiteit en seksualiteit zijn niet de eerste zaken waar je aan denkt, als je geconfronteerd wordt met een levensbedreigende ziekte. Toch hoort intimiteit bij de relatie. Het zorgt voorgeborgenheid, plezier en troost en draagt bij aan minder eenzaamheid. Daarom is het Pal voor u-themaboekje Wat als je meer intimiteit wenst? verschenen.

Het themaboekje over intimiteit en seksualiteit bij een levensbedreigende ziekte bevat achtergronden, tips en ervaringsverhalen. Over de invloed van ziekte op intimiteit en seksualiteit. Om meer te weten te komen over hoe je intimiteit en seksualiteit bij een levensbedreigende ziekte kunt verbeteren. Om het gesprek met elkaar- en zorgverleners - aan te gaan. En om te lezen waar je terecht kunt voor de juiste hulp.

Het themaboekje Wat als je meer intimiteit wenst? is mede mogelijk gemaakt door Netwerken Palliatieve Zorg Amsterdam-Diemen, Haaglanden, Noord-Holland Noord & Zaanstreek Waterland, Rotterdam e.o., Salland, Utrecht Stad & Zuidoost-Utrecht, Zuid-Gelderland, Zuid-Holland Noord.

Over Pal voor u

Ongeneeslijk ziek en dan? Het landelijk platform Pal voor u geeft betrouwbare informatie over omgaan met ongeneeslijke ziekte en palliatieve zorg. De uitgaven komen tot stand in nauwe samenwerking met veel betrokken, deskundige personen en organisaties. Zo levert Pal voor u al jarenlang een positieve bijdrage aan goede voorlichting over en een betere bekendheid van palliatieve zorg.

Wil je meer lezen over dit onderwerp:

Het boekje is te lezen op www.palvooru.nl:

Reeds verschenen themaboekjes:

Als je als organisatie meerdere boekjes (meer dan 50) wilt bestellen, laat ons dat even weten. Het Netwerk kan het dan tegen een gereduceerd tarief aanbieden.

 

themaboekje.jpg

Contact en nieuwsbrief