Nieuws NPZ Eemland 07 juli 2022

                                                                

Feestelijke heropening van gerenoveerd Hospice Dôme

Op 5 juli jl. vond de feestelijke heropening van Hospice Dôme plaats. Het pand werd volledig gerenoveerd en onderging een restyling. De feestelijke heropeningshandeling werd verricht door Burgemeester L. Bolsius, dhr. Gert Jan Kreikamp (voorzitter Stichting Dôme Beheer) en Wendelien van Oostrom, (directeur-bestuurder Hospice Dôme).

In de maanden mei en juni namen projectleider Jos Hartman (Bouwformaat) en binnenhuisstyliste Lieke Vingerhoed (By Thimble) het pand volledig onder handen. Het hospice is functioneel geoptimaliseerd en de uitstraling is gemoderniseerd. Daarbij is ook de achterliggende tuin meegenomen. De renovatie is voor een belangrijk deel mogelijk geworden door diverse donaties die de Stichting Vrienden van Dôme de afgelopen jaren mocht ontvangen.

Wendelien van Oostrom, directeur-bestuurder Hospice Dôme: “Met hulp van onze medewerkers en diverse externe professionals, heeft Hospice Dôme een metamorfose ondergaan. Het was een spannende en enerverende tijd, maar het heeft ons ook veel energie gegeven. Het was mooi om te zien hoe enthousiast iedereen zich heeft ingezet en we zijn erg trots op het eindresultaat!”


Met een druk op de grote knop werd door confetti Hospice Dôme heropend!
Opening-Hospice-Dome05-klein.jpg­___________________________________________________________________________
Over Hospice Dôme:
Sinds 2004 biedt Hospice Dôme 24 uur per dag palliatieve terminale zorg, begeleiding en onderdak aan gasten die ongeneeslijk ziek zijn en niet thuis kunnen of willen sterven. Omdat naasten in deze fase erg belangrijk zijn, is er ook voor hen begeleiding en desgewenst onderdak. De zorg vindt plaats in een gastvrije, huiselijke omgeving in een rustige, informele sfeer. Kenmerkend is de combinatie van persoonlijke, liefdevolle aandacht en professionele zorg en begeleiding. Betrokken medewerkers en vrijwilligers zorgen in gezamenlijkheid voor een optimaal verblijf. Het Hospice staat bekend vanwege haar hoge kwaliteit van palliatieve expertzorg. Vanuit de levensovertuiging dat ieder leven ertoe doet, en van het begin tot het einde met respect behandeld dient te worden, is elke gast welkom. Ongeacht huidskleur, achtergrond en geloofsovertuiging. Hospice Dôme heeft ruimte voor zeven gasten en ontvangt ongeveer 85-95 gasten op jaarbasis.


 

Contact en nieuwsbrief