Agenda

Scholing hersentumoren en palliatieve zorg 14 mei 2024 Wil jij meer kennis krijgen over zowel primaire en secundaire hersentumoren? En wil jij als verpleegkundige betere zorg verlenen aan deze patiëntencategorie? Schrijf je dan nu in voor de bijzondere scholing “hersentumoren en palliatieve zorg”.
Webinar Fijn dat ze er zijn 16 mei 2024 Gratis webinar voor huisartsen en verpleegkundigen - In de laatste fase van het leven zorgen naasten intensief voor hun dierbare. Dit vraagt veel van ze. Uit recent onderzoek blijkt dat 7 op de 10 mantelzorgers die zorgen voor iemand in de laatste levensfase overbelast is. In heel Nederland bieden VPTZ vrijwilligers zorg en ondersteuning aan terminaal zieke mensen thuis en hun mantelzorgers. Zij zijn vaak op zeer korte termijn beschikbaar.
Scholing bewust stoppen met eten en drinken 30 mei 2024 Zorgverleners kunnen te maken krijgen met patiënten die willen stoppen met eten en drinken om het levenseinde te bespoedigen (BSTED). Het is belangrijk dat zij deze patiënten goed informeren, voorbereiden, begeleiden en adequate palliatieve zorg geven.
Contact en nieuwsbrief