Omdat we leven

Nieuws Consortium Noord-Holland en Flevoland 14 december 2021

'Omdat we leven - met zicht op het einde' is de titel van het boek dat verschenen is ter ere van het 10-jarig jubileum van Bardo. Het boek bevat blogs van Christiaan Rhodius en reflecties van professionals, vrijwilligers als nabestaanden.

Palliatieve zorg voltrekt zich in het overgangsgebied van leven en dood. Zij draait maar om één ding: zorgen voor leven wanneer de dood (op de lange termijn) onvermijdelijk is. Aangezien ieder mens, elk leven anders is, kent palliatieve zorg veel verschillende vormen en nuances. Omdat we leven zet die veelzijdigheid in het licht.

De basis voor deze bundel zijn de blogs van Christiaan Rhodius over zijn ervaringen als arts in het hospice en het ziekenhuis. Over de ontmoetingen die hij had, de gesprekken die hij voerde. Stiltes die mochten vallen. Angst die werd geuit en zorg die kon worden verlicht.

Op elke blog volgt een reflectie. Zowel professionals, vrijwilligers als nabestaanden belichten aspecten van palliatieve zorg die hen raken. Ten slotte wordt de gelaagdheid van leven en dood voor u als lezer ook op andere manieren voelbaar: in de de bundel staan QR-codes die leiden naar audiofragmenten en beeldmateriaal. Zo krijgt de palliatieve zorg volop kleur en vormt deze bundel een ode: omdat we leven met zicht op het einde.

Lees hier hoe u het boek in uw bezit kunt krijgen.

Contact