Nieuws Netwerk Palliatieve Zorg Zuid-Gelderland 22 december 2023
 

In september en november werden 3 minisymposia gehouden in Villa Klein heumen met. In een prettige, gezellige  omgeving en goede sfeer waren gasten ineens onderdeel van een inleidend stukje theater  (theater Nora)  met als thema "de tuinman en de dood." Serieus en met een knipoog staat de dood en het praten erover direct in het middelpunt. Gastheer jeroen de Blij introduceert kort de workshops van signaleren en markeren, zinvolle ontmoetingen en het gebruik van de toolbox signaleren in de palliatieve fase. Een kleine pauze om bij te praten en te genieten van een hartige gezonde versnapering door naar ronde 2.
In ronde 2 de thema's; Jezelf gebruiken als instrument bij gesprekkenover zingevingsvragen, bewust stoppen met eten en drinken en palliatieve sedatie.
Afsluitend een drankje om ng even na te praten, een korte evaluatie √©n een in cadeau waarmee voortgebouwd kan worden; de praktische gids voor zorgverleners 
De symbolische zaaikaart maakt het geheel af met " Alles wat je aandacht geeft groeit ."
 

Met dank aan alle collega's uit ons Netwerk Palliatieve zorg, die fantastische workshops hebben verzorgd; Nancy Schreur, Wilma Poelstra, Hans Coolen, Ancilla Steekelenburg, Ruth Vonk, Sophie Eelemans, Francis Mensink, Manon van Tinteren, Jelle Backhuis, Helmy Swinkels, Marleen van Casteren en Esther Miltenburg.

Dank ook aan Jeroen de Blij en Sanne van Slooten voor de goede organsiatie vanuit DBTA.

Volgend jaar een symposium vanuit het netwerk rondom ontwikkelde transmuraal zorgpad proactieve palliatieve zorg. Hierover meer in 2024 !

 

 

thumbnail_image01.jpg

thumbnail_image01-(1).jpgimage0-(2).jpegthumbnail_image1-2.jpgthumbnail_image2-3.jpgthumbnail_image3-4.jpgimage1-(1).jpegimage0-(3).jpeg

 

 

 

Contact