Nieuws Netwerk Palliatieve Zorg Zuid-Gelderland 30 augustus 2024

Samen zorgen, daar maken we werk van.

Dat is waarvoor we staan als Netwerk Palliatieve Zorg Zuid-Gelderland (NPZZG). Daarom werken we vanuit ons netwerk rondom de situatie van hospice Bethlehem intensief samen met Kalorama, een van de leden van NPZZG. Zij namen, met reden, het voorgenomen besluit om vanaf 1 juli 2025 te stoppen met zorg in hospice Bethlehem Dat betekent dat de toegankelijkheid van het aantal hospicebedden in de regio Nijmegen mogelijk vanaf juli 2025 onder druk kan staan.

Samen met de partners uit het netwerk en iedereen die bij de hospice betrokken is, hebben én voelen we een gezamenlijke verantwoordelijkheid om te zorgen voor voldoende hospicezorg. Vanuit het netwerk hebben we ook inzicht in de behoefte aan hospicezorg in de regio. Vanuit ons netwerk zetten wij ons optimaal in om de regionale capaciteit van hospicezorg te borgen ook na 1 juli 2025. We verkennen met elkaar wat de verschillende scenario’s kunnen zijn om zorg in een hospice te kunnen blijven geven. Daarnaast onderzoeken we ook naar structurele oplossingen op langere termijn. Dit doen we in samenspraak met de Vrienden van Bethlehem, partners binnen NOEL, coöperatie VGZ en de gemeente.

 

Over NPZZG
Netwerk palliatieve zorg Zuid Gelderland bestaat uit organisaties in de regio die met elkaar samenwerken om de toegankelijkheid en kwaliteit van palliatieve zorg in de regio op elkaar aan te laten sluiten. Hieronder valt ook de zorg tijdens de laatste levensfase in een hospice. Netwerk Palliatieve Zorg Zuid-Gelderland - Netwerk Palliatieve Zorg Zuid-Gelderland (palliaweb.nl)

Contact