Nieuws Netwerk Palliatieve Zorg Zuid-Gelderland 07 februari 2024

Uitnodiging symposium ‘Zingeving in de spreekkamer | Diversiteit in verbinding’

16 april 2024, Akoesticum, Ede

 

Een gesprek over zingeving en levensvragen geeft belangrijke informatie voor passende zorg en ondersteuning voor patiënten of cliënten. In de palliatieve fase is het zelfs een voorwaarde voor optimale en holistische zorg. Maar zorgverleners vinden het soms lastig om de dimensie zingeving of spiritualiteit te bespreken met patiënten of cliënten. Wie ben ik om daar over te beginnen? Hoe herken ik een zingevingsvraag en welke vragen kan ík dan stellen? Dat is jammer, want zingevingsvragen en aandacht voor spiritualiteit gaan over wat iemand écht belangrijk vindt.

Deskundige professionals uit de zorg en de geestelijke verzorging vullen op 16 april samen een interessant -interactief- programma over zingevingsvraagstukken bij patiënten en cliënten. Je krijgt tips, tools en handvatten om zelf met zingevingsvragen aan de slag te gaan. Ook krijg je antwoord op de vraag: wat is belangrijk om te weten als het gaat om zingeving en diversiteit in cultuur, religie, sociale status, gender of seksuele geaardheid? Je krijgt inzichten en methoden om jouw patiëntencontact te verrijken en daarmee de zorg en ondersteuning die jij biedt, te verbeteren.

Het symposium is bedoeld voor (huis)artsen, medisch specialisten, praktijkondersteuners, (wijk)verpleegkundigen, geestelijk verzorgers en andere betrokkenen bij palliatieve zorg en ondersteuning, zoals (kader)artsen, (specialistisch) verpleegkundigen, verzorgenden, sociaal- en maatschappelijk werkenden en vrijwilligers in de palliatieve zorg.

Accreditatie Voor dit symposium wordt accreditatie aangevraagd bij KNMG-GAIA (ABAN), V&VN, SKGV, NVvPO en LV POH-GGZ.

Meld je aan Meld je nu aan en maak tot en met 15 februari gebruik van de 𝘦𝘢𝘳𝘭𝘺 𝘣𝘪𝘳𝘥 𝘬𝘰𝘳𝘵𝘪𝘯𝘨.

aanmelden kan hier

Ga voor meer informatie naar: www.agora.nl/symposium-ethiek-en-spirituele-zorg/

Special rond het symposium Zingeving in de spreekkamer I Diversiteit in verbinding (mailchi.mp)

Online-formaat-beeld-symposium-arts-en-patient-in-gesprek.jpg

Contact