Nieuws Netwerk Palliatieve Zorg Zuid-Gelderland 04 mei 2023

Week van de Jonge Mantelzorger 1 t/m 7 juni    Flyer-WVDJM-2023_2    

In Nijmegen heeft 20% van de kinderen en jongeren te maken met een zorgsituatie binnen het gezin of in zijn of haar omgeving. Het gaat hier om jonge mantelzorgers. Zij zijn tussen de 7 en 30 jaar oud. Zij zorgen voor een familielid of een goede vriend(in). Dit familielid of deze goede vriend(in) is langdurig ziek, heeft een beperking, verslaving of psychische problemen. 

Zij hebben bijvoorbeeld extra huishoudtaken, helpen in de fysieke zorg of helpen met het regelen van de zorg. Zij houden rekening met de situatie en zij maken zich misschien ook wel vaak zorgen. Ook dan zijn het jonge mantelzorgers, als zij zich vooral veel zorgen maken. Jonge mantelzorgers hebben een belangrijke en onmisbare rol in het welzijn van een zieke ouder, broer of zus. Voor een jonge mantelzorger is het belangrijk dat hij/zij gezien en gehoord wordt. Dat er begrip is voor de thuissituatie en alles wat daarbij komt kijken.  

 

Mantelzorg Nijmegen zet zich deze week extra in voor jonge mantelzorgers tussen de 7 en 30 jaar die in de gemeente Nijmegen wonen, werken of naar school gaan. Zij kunnen tijden de Come Get It weer een cadeaubon komen ophalen! Dat kan op 1 juni tussen 14.00 en 18.00 uur in het Wijkcentrum Ark van Oost, Cipresstraat 154 in Nijmegen. Of op vrijdag 2 juni tussen 14.00 en 18.00 in Het Voorzieningenhart de Ster, Queenstraat 37b in Nijmegen. Zij kunnen zich ook tot 22 mei aanmelden voor de Get Together. Dit keer is er een leuke & sportieve middag. Ze gaan bumperballen, stoepranden, dartvoetballen, sumo worstelen, laddergolfen en badmintonnen. Tussen en na alle sportieve activiteiten trakteert Mantelzorg Nijmegen óók nog op wat lekkers te eten en te drinken! De Get Together is van 11.30 tot ongeveer 17.00 uur. 

Voor meer informatie kunnen jonge mantelzorgers kijken op www.mantelzorg-nijmegen.nl of contact opnemen met Mantelzorg Nijmegen door te bellen naar 088-0011333 of te e-mailen naar info@mantelzorg-nijmegen.nl  

 

 

Contact