Nieuws Netwerk Palliatieve Zorg Zuid-Gelderland 11 oktober 2021

De Waaktas; een tas gevuld met diverse spullen die fijn en handig zijn tijdens het waken.Een gedichtenbundel, zakdoekjes, handcrème, lippenbalsem en meer. Een liefdevol en warm initiatief vanuit ZZG om naasten troost en aandacht te bieden in de laatste levensfase van hun geliefde. De waaktas is daarnaast een hulpmiddel voor de zorgmedewerkers om het gesprek met de familie aan te gaan over de stervensfase en het nadere afscheid. 

De nabestaanden mogen de tas inclusief inhoud behouden. In de maand oktober ontvangen alle teams WLZ en HC een aantal waaktassen.  Ook alle palliatieve experts wijkverpleging ontvangen deze maand een aantal waaktassen. Zij krijgen de tassen in beheer; ze zijn dus bij hen op te vragen. 

Na een aantal maanden  wordt het project, samen met medewerkers, geëvalueerd en beoordelen we of nieuwe tassen worden bijbesteld. 

Sommige teams werken al met een eigen waaktas. Dat is natuurlijk ook goed. De tas staat namelijk symbool voor de aandacht van ZZG voor de nabestaanden en het afscheidsproces. Voel je uitgenodigd om de waaktas te bekijken en te benutten waar gewenst. 

Heb vragen, opmerkingen of wil je meer informatie?

Mail dan naar: Martine Heerkens, m.heerkens@zzgzorggroep.nl

Contact