VPTZ thuis waken Rijk van Nijmegen bestaat in 2020 35 jaar

Nieuws Netwerk Palliatieve Zorg Zuid-Gelderland 10 maart 2021

Zoals jullie kunnen zien in ons logo, hebben we onze naam iets gewijzigd. Voortaan gaan wij door het leven als VPTZ thuis waken Rijk van Nijmegen. 

We besloten onze naam aan te passen omdat hulpvragers regelmatig aangaven dat het
deel `thuis sterven` in onze naam te confronterend was. Daarom kiezen we nu voor het zachtere `thuis waken´, een term die ook duidelijker verwoord wat wij als organisatie doen.

Vrijwilligers inzetbaar, juist nu!

We merken dat mensen erg terughoudend zijn in het inschakelen van onze vrijwilligers. We hebben een grote groep vrijwilligers beschikbaar voor hulpvragen, mits er geen Corona speelt, toch komen er nu nauwelijks aanvragen. Het is daarom goed om te weten dat onze vrijwilligers zich ontzettend goed aan het corona protocol houden. Ze houden zoveel mogelijk afstand en kan dat niet, dan gebruiken zij een mondkapje en handschoenen. Als ze verkouden zijn, of andere symptomen hebben die kunnen duiden op Corona, dan blijven ze thuis.

VPTZ bestaat 35 jaar!

Al 35 jaar streven wij er naar om wie dat wil, de mogelijkheid te bieden om thuis te kunnen sterven. Dit doen we door de zieke en de mantelzorger te ondersteunen door de inzet van vrijwilligers. 

Het jubileum wilden we graag vieren met onze vrijwilligers en ons netwerk. Door corona kan dat helaas niet doorgaan en omdat we het niet stilletjes voorbij willen laten gaan hebben we een film laten maken. Een mantelzorger, een vrijwilliger en een zorgprofessional vertellen wat de VPTZ voor hen betekent.

Klik op de afbeelding hieronder om een samenvatting van de film te zien. Op ons YouTube kanaal kun je ook de volledige film bekijken.

 Deze film geeft een korte inkijk in de organisatie

Contact