Nieuwe netwerkcoördinator

Nieuws Netwerk Palliatieve Zorg Zuid-Gelderland 25 augustus 2021

Na een prettige kennismaking met en overdracht van René Nogarede, heb ik zijn functie vanaf 1 juli 2021 in het netwerk overgenomen.

Mijn naam is Anne-marie Barkhuis en na de afronding van mijn  HBO verpleegkunde in 1991, heb ik uiteenlopende ervaringen opgedaan in zorg en onderwijs in diverse functies. De interesse en passie voor palliatieve zorg is er altijd geweest . De laatste jaren heb ik mij gericht op de palliatieve zorg en heb de post-HBO opleiding specialistisch verpleegkundige palliatieve zorg afgerond.

In mijn dagelijkse werk ervaar ik hoe groot de impact is  na een diagnose van een  levensbedreigende aandoening. De invloed ervan  op alle aspecten in het leven van een cliënt en zijn/haar naaste . Hierin mogen ondersteunen op zowel fysiek, geestelijk, sociaal en existentieel  gebied is bijzonder en waardevol in samenwerking met de cliënt, zijn/haar naaste en andere disciplines.

Mijn insteek is in eerste plaats, wie ontmoet ik als mens en waar kan en mag ik als wijkverpleegkundige aansluiten, wat zijn waarden, wensen en behoeften van  de cliënt en zijn/haar naaste. In die ontmoeting luisteren, laten zijn wat er is en mijzelf kwetsbaar opstellen, me laten zien als mens  en professional vind ik belangrijk. De regie en autonomie bij de cliënt laten en samen optrekken om te ondersteunen vormen een basis.

In de functie als netwerkcoördinator kan ik mijn levens- en werkervaring tot nu toe combineren in het Netwerk palliatieve zorg Zuid-Gelderland en dat zie ik als een mooie uitdaging.

Samen optrekken met regionale netwerkpartners en landelijke organisaties die zich sterk maken voor palliatieve zorg en kwaliteit ervan in het belang van de cliënt en zijn/haar naaste staat hierin centraal. Elkaar ontmoeten, elkaar weten te vinden en het benutten van elkaars kennis en  Know-how, om te komen tot gezamenlijke resultaten vanuit een gedeelde missie en visie zijn het uitgangspunt.  

Naast mijn werk als netwerkcoördinator blijf ik 2 dagen werken als gespecialiseerd wijkverpleegkundige palliatieve zorg.

Na mijn werk kom ik graag thuis. Ik woon sinds 2010 met veel plezier in Oosterbeek.  Ik woon alleen, tenminste als ik mijn katten en andere huisdieren niet meereken. In mijn vrije tijd geniet ik van wandelen, tijd doorbrengen in de natuur, erop uit gaan met vrienden, familie, maar ook alleen. Daarnaast ben ik op allerlei vlakken ook graag creatief bezig, onder andere met beeldhouwen, haken,  genieten van kunst en cultuur en een goed boek op zijn tijd kan ik erg waarderen. 

De komende tijd staat in het teken van kennismaken, ontmoeten en ontdekken wat waarden, behoeften en wensen zijn zowel regionaal als landelijk. Graag tot ziens.

Contact