Mantelzorgcafe Nijmegen weer van start

Nieuws Netwerk Palliatieve Zorg Zuid-Gelderland 22 september 2021

Mantelzorg Nijmegen nodigt u uit voor een feestelijke opening op maandag 4 oktober en/of op donderdag 7 oktober a.s. Onder het genot van een drankje en wat lekkers willen wij u de gelegenheid geven om andere mantelzorgers voor het eerst te ontmoeten en/of elkaar weer na lange tijd te zien

Tijdens het Mantelzorgcafé kunnen mantelzorgers op ontspannen wijze andere mantelzorgers ontmoeten die in een vergelijkbare situatie zitten, ervaringen en tips met elkaar delen en informatie vergaren over verschillende thema’s. Er is een gevarieerd programma. Het programma wordt onder andere aangekondigd op de Facebookpagina van Mantelzorg Nijmegen en in de digitale nieuwsbrief van Mantelzorg Nijmegen. Deelname aan het Mantelzorgcafé is voor mantelzorgers gratis. Het Mantelzorgcafé is:

  • Op de eerste maandag van 19.00 uur tot 21.00 uur in Deel De Dag Brakkenstein, Kanunnik van Kekenstraat 2
  • Op de eerste donderdag van 10.00 uur tot 12.00 uur in de Wijkfabriek Wolfskuil, Koninginnelaan 1

Voor mantelzorgers die door zorgtaken niet zouden kunnen komen is er een (kosteloos) respijtzorgarrangement van De Mantelaar ter beschikking. Een medewerker van De Mantelaar houdt de persoon voor wie gezorgd moet worden gezelschap, zodat de mantelzorger naar het Mantelzorgcafé kan komen. Voor het aanvragen van het Respijtzorgarrangement: mail naar mantelzorgcafe@gmail.com.

Het Mantelzorgcafé is een activiteit van het samenwerkingsverband Gezond Ouder Worden Nijmegen. Dit samenwerkingsverband bestaat uit Mantelzorg Nijmegen (onderdeel van Sterker sociaal werk), ZZG Zorggroep, GGD Gelderland Zuid, Gemeente Nijmegen, Netwerk 100, NEO en Bindkracht 10.

Contact