Nieuws Netwerk Palliatieve Zorg Zuid-Gelderland 01 februari 2023

In 2021 en 2022 hebben ZZGzorggroep, HAN, NEO Huisartsenzorg en 6 huisartsenpraktijken en hun netwerk projectmatig samengewerkt aan Proactieve Zorgplanning voor ouderen in de regio Nijmegen. Ook is direct samengewerkt met het Netwerk Palliatieve Zorg Zuid Gelderland (NPZZG). Ouderen zelf hebben ook bijgedragen aan het project.

De resultaten van het project en de vervolgstappen werden gisteren gedeeld in een regionale conference Proactieve zorgplanning voor ouderen. Een interactieve bijeenkomst waar de vervolgstappen werden gespresenteerd middels een praktische implementatietool en de mogelijkheid voor ondersteuning bij implementatie.


De Implementatietool is samen met een ondersteuningsaanbod beschikbaar voor alle huisartsen en hun praktijkondersteuners in de regio Nijmegen om samen met wijkverpleegkundigen en zorgtrajectbegeleiders aan te gaan werken. In veel gevallen zal de Implementatietool ook goed aansluiten bij bestaande ouderennetwerken die de aanpak van proactieve zorgplanning als verbeterplan aanmerken.

 

Benieuwd naar de tool ? scan de QR code op de foto of bezoek de website;
Implementatietool-Proactieve-Zorgplanning.pdf (neohuisartsenzorg.nl)

 

 20230131_131441-(1).jpg

Contact