Max Magazine bezoekt hospice in Tiel

Nieuws NPZ Rivierengebied 29 juni 2022

Max Magazine bracht begin mei een bezoek aan het hospice in woonzorgcentrum Vrijthof in Tiel en sprak daar met drie terminale bewoners:

Max-Magazine.jpg

Dick (94) was zijn leven lang grondwerktuigkundige op Schiphol en technisch zeer bekwaam. Hij herstelde nooit echt van corona. “Ik heb in mijn leven alles gedaan wat ik kon. Ik ben een tevreden man die klaar is met het leven.”

Maria (84) heeft nog één laatste wens: “Volgende week word ik 85 jaar en ik hoop dat ik mijn verjaardag nog met mijn kinderen en kleinkinderen kan vieren en omringd door al die schatten die hier 24 uur per dag voor ons klaarstaan. Dan drinken we tjendol.” 

Gerrit is met zijn 66 jaren de jongste bewoner. “Ik heb longkanker en leverkanker overleefd, maar nu heb ik een hersentumor. Het kan nu zo met mij gebeurd zijn.” Hij lacht: “Ik zou dit jaar met pensioen gaan, dus dit is een hard gelag, maar goed voor het pensioenfonds.”

“Als je nooit in het hospice komt, denk je misschien dat de sfeer bedompt is en de geur van de
dood overal aanwezig is. In werkelijkheid begeleiden wij op de meest waardige wijze de bewoners in de laatste fase van hun leven”, aldus Petra Koehein, verpleegkundige.

Lees hier het artikel in Max Magazine.

 

Contact en nieuwsbrief