Nieuws Consortium PalZO 28 juni 2024

In consortium Palzo zijn we van start gegaan met de stimuleringsimpuls versterking hospicezorg. We vonden het belangrijk de VPTZ hierin mee te nemen als ondersteuning van palliatieve zorg thuis en de waardevolle inzet van vrijwilligers hierin.

Vanuit elk netwerk is een vertegenwoordiger uit hospices/VPTZ aangesloten in de projectgroep die samen met de themagroep ( projectleider uit hopsice/VPTZ, 3 netwerkcoördinatoren, adviseur PZNL, voorzitter EPZ).het voortouw nemen.

De netwerkcoördinator in het netwerk is de verbindende factor, die samen met het werkveld uitwerking kan geven aan het project in de netwerken.

Gezamenlijk zijn we op basis van de uitnodiging van PZNL met elkaar aan de slag gegaan om te komen tot een  een plan waarin zowel capaciteit, samenwerking als kwaliteit een rol spelen.

Onze insteek; houdt het praktisch, overzichtelijk en vooral dicht bij waar het onderwerp over gaat en dat zijn de collega's in hospices en de VPTZ.

Enkele onderwerpen werken we allemaal uit, bij andere onderwerpen kan regionaal gekozen worden voor thema's die spelen en belangrijk zijn om gezamenlijk verder uit te werken.

Een mooie start waarbij we het proces benutten om samen vervolg stappen te zetten en vanuit het nu te kijken naar wat nodig is voor een toekomstbestendige zorg in hospices en VPTZ.

De tijd is beperkt en het gesprek en verdere samenwerking is in gang gezet.

 

Schermopname_28-6-2024_11014_palliaweb-nl.jpeg