In gesprek over leven en dood
Project

In gesprek over leven en dood

  • Betrokken organisaties Pharos
  • Zorgvrager mensen met een migratieachtergrond
Voor vragen, neem contact op met:
Laatst geactualiseerd: 8 september 2023

Ongeveer 25% van de Nederlandse bevolking heeft een migratieachtergrond, dat wil zeggen dat een of twee ouders niet in Nederland geboren zijn. Van deze groep zijn 250.000 mensen ouder dan 55 jaar en in 2050 zijn dat er naar verwachting zelfs meer dan 560.000. De groep die zorg nodig heeft in de laatste levensfase groeit dus. En daarmee wordt palliatieve zorg ook voor hen een steeds belangrijker thema. Toch maken mensen met een migratieachtergrond – deels door een gebrek aan kennis over de mogelijkheden – minder gebruik van bepaalde voorzieningen en ondersteuning. Terwijl zij daar wel behoefte aan hebben.[1]
 
Het is daarom belangrijk om culturele diversiteit een plek te geven in jouw project. Pharos biedt informatie over interculturele palliatieve zorg en over begrijpelijke palliatieve zorg. Op de website vind je praktische tips en diverse hulpmiddelen voor je plan van aanpak.
 

Voor vragen, neem contact op met:
Laatst geactualiseerd: 8 september 2023
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, jouw nieuws of een tool waar anderen (ook) baat bij kunnen hebben. 'Delen is vermenigvuldigen', zeggen ze wel eens. Maar ook suggesties of klachten over de vindbaarheid van informatie zijn zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.