Proactief transmuraal zorgplan (vragenlijst)
Hulpmiddel

Proactief transmuraal zorgplan (vragenlijst)

  • Ontwikkelaar Netwerk Palliatieve Zorg Zuidoost Fryslân
  • Soort Handreiking, Keuzehulp, Vragenlijst
  • Gebruiker Geestelijk verzorgers, Huisartsen, Maatschappelijk werkers, Medisch specialisten, Patiënten, Physician assistants, Praktijkondersteuners, Psychologen, Specialisten ouderengeneeskunde, Verpleegkundig specialisten, Verpleegkundigen, Verzorgenden
  • Versie mei 2022
  • Doelgroep Volwassenen | Ouderen
  • Setting Thuis, Verpleeghuis, Ziekenhuis
Voor vragen, neem contact op met:
Elzaline Schraa ROS Friesland
Laatst geactualiseerd: 21 februari 2024

Het complete proactieve transmurale zorgplan wordt in samenspraak met de patiënt ingevuld door zorgverleners. Het proactief zorgplan gaat over de patiënt: het geeft informatie over de wensen en ideeën rondom de ziekte van de patiënt in de palliatieve fase. De zorgverlener beschrijft de besproken en relevante informatie die voorkomt uit het gesprek op het voorblad, binnen alle domeinen en bij de extra informatie. Delen waar de betrokken zorgverlener geen informatie over heeft blijven leeg. Een andere zorgverlener kan eventueel aanvullen.  

Het proactief zorgplan van de patiënt blijft bij de patiënt. Tussentijds kunnen er veranderingen in komen. Het is belangrijk dat altijd de meest actuele versie bij de patiënt aanwezig is. De zorgverleners kunnen helpen hier overzicht over te houden. 

In de handleiding staat algemene informatie over het proactief zorgplan voor zorgverleners en patiënten. Het bevat stap voor stap informatie over het invullen van het formulier om dit samen met de patiënt te doen. Daarnaast zijn er bijlages opgenomen, waaronder antwoorden op veel gestelde vragen, enkele voorbeeldbrieven en het proactieve transmurale zorgplan. 

Inzet hulpmiddel

Het proactief zorgplan is voor alle zorgverleners die betrokken zijn bij de verzorging en de behandeling van de patiënt in de palliatieve fase. Zorgverleners zijn op ieder moment optimaal over de situatie geïnformeerd, zodat er zo goed mogelijk zorg geboden kan worden rekening houdend met de wensen, waarden en behoeften van de patiënt.
 

Naar het proactief zorgplan

Naar de handleiding


Er is een beknopte versie van de handleiding beschikbaar in de vorm van een zakkaartje. Deze is te bestellen via het netwerk palliatieve zorg Fryslân.

Randvoorwaarden voor implementatie

Het hulpmiddel is direct in te zetten. De handleiding is ter ondersteunening en verheldering.

Licentie

Creative commons: by-nc-sa 

Meer informatie

Ga voor andere materialen over proactieve zorgplanning van het netwerk palliatieve zorg Fryslan naar de website van dit netwerk

Voor vragen, neem contact op met:
Elzaline Schraa ROS Friesland
Laatst geactualiseerd: 21 februari 2024
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.