B-Learning pakket palliatieve zorg
Opleiding

B-Learning pakket palliatieve zorg

  • Aanbieder IKNL
  • Type b-learning
  • Opleidingsniveau mbo 4, bachelor (niveau 6), master (niveau 7), medisch specialist (niveau 8)
  • Zorgverlener basisartsen, geestelijk verzorgers, huisartsen, medisch specialisten, paramedici, specialisten ouderengeneeskunde, verpleegkundigen
  • CanMEDS communicator, kennis en wetenschap, samenwerkingspartner, zorgverlener
  • EPA's communiceren, proactieve zorgplanning, samenwerken, stervensfase, zelfzorg
Contactpersoon Anke van de Vegte IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland)
Laatst geactualiseerd: 22 september 2020

De inhoud van de blended-learning (b-learning) is voor de generalisten die (deels) werken in de palliatieve zorg. De IKNL ontwikkelde b-learning bestaat uit acht modulen welke zijn uitgewerkt in de vorm van een workshop en zijn zelfstandig te geven door een trainer. De workshops geven verdieping op specifieke onderdelen uit de online nascholing, e-learning Begin Goed Zorg Goed, over palliatieve zorg van MSD Academy Medical.

Acht workshops

Per workshop is een PowerPointpresentatie en een programma beschikbaar voor de trainer die de workshop gaat geven. De acht workshops zijn:

Kwaliteitskader palliatieve zorg Nederland

Bij het ontwikkelen van de b-learning is het Kwaliteitskader palliatieve zorg Nederland (2017) richtinggevend geweest. De onderdelen en onderwerpen in de workshops zijn hieruit ontleend en zijn essentieel bij de palliatieve zorgverlening. 

Materiaal

De handreiking b-learning palliatieve zorg bevat algemene informatie over de opzet van de b-learning en specifieke informatie voor de trainer over het voorbereiden en geven van de workshops. 

Contactpersoon Anke van de Vegte IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland)
Laatst geactualiseerd: 22 september 2020
Contact Palliaweb
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, meld je dan hier aan voor de PZNL-nieuwsflits. Suggesties voor, of vragen aan de redactie? We horen graag van je!